Započela provedba projekta "Grad Korčula prijatelj poduzetnika"

Grad Korčula započinje s provedbom projekta "Grad Korčula prijatelj poduzetnika" koji je u 100%-tnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. i KORA d.o.o. Ciljevi projekta su poticanje i promocija poduzetništva na području Grada i otoka Korčule.

Grad Korčula želi postati prijatelj poduzetnika i kontinuirano poticati otočno gospodarstvo kroz održiv model koji će zajednički razviti javni, privatni i civilni sektor. Ključan partner na projektu je Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. koji je primjer najbolje prakse poticanja poduzetništva. Bitni elementi projekta su prijenos znanja i iskustava s Poduzetničkog centra Pakrac na Grad Korčulu, sufinanciranje sajmova lokalnih poduzetnika ("Crni otok, bijela vina", "Dani Pošipa"), uvođenje novog sajma "Sajam kamena i drva" koji će promovirati kamenoklesarstvo i obradu drva,predstavljanje poduzetnika učenicima u srednjoj i završnim razredima osnovne škole te uvođenje usluge "Petak za poduzetnike" u agenciji KORA. U sklopu provedbe projekte održat će se i Okrugli stol s poduzetnicima na kojem će se zajedničkim snagama pokušati poboljšati poduzetnička klima u Gradu Korčuli.

KORA je krajem 2014. godine prijavila projekt "Grad Korčula prijatelj poduzetnika" na natječaj "Obrazovanje za poduzetništvo i obrt". Upravljačko tijelo za ovaj projekt je  Ministarstva rada i mirovinskog sustava, a provedbeno tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje.  Ukupna vrijednost projekta je 296.961,00 kn. Projekt će se provoditi narednih 12 mjeseci.

 

 

 

 

Galerija

Započela provedba projekta

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više