Započela provedba projekta - Centar civilnog društva

Započela je provedba projekta pod nazivom „Centar civilnog društva“. Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva sufinancira projekt Grada Korčule sa 146.100 kn.

Projekt Grada Korčule pod nazivom „Centar civilnog društva“ prošao je na natječaju u sklopu programa Zajedno za bolje. Odobrena su sredstva Nacionalne zaklade u iznosu od 146.100 kn.

Grad Korčula, KORA i Građanski odbor (oformljen na interaktivnoj radionici u Korčuli 24.09.2013.) prijavili su projekt za sufinanciranje od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Na natječaj su se mogli prijaviti jedino projekti čije aktivnosti potiču razvoj civilnog društva.

Glavni cilj projekta je aktivnije uključivanje civilnog društva u život Grada Korčule tijekom cijele godine.

U prvoj fazi provedbe projekta uredit će se prostor (45 m2) koji se nalazi ispod tribina natkrivenog bazena Gojko Arneri. Prostor je trenutno u roh-bau stanju.

U drugoj fazi provedbe projekta Centar civilnog društva kreće s radom. U Centru će se odvijati radionice, savjetovanja, okupljanja građana te razmjena znanja i iskustava. Zainteresirane će udruge koristiti prostor za pripremu i provedbu svojih projekata, održavanje skupština i ostalih aktivnosti u svome radu. Na jednom će mjestu imati pristup svim informacijama vezanim za rad udruge, od načina pisanja statuta do aktivnih natječaja na koje se mogu javiti. Održavat će se cijeli niz aktivnosti pod zajedničkim imenom „Korčula živi sva godišnja doba“. Kroz projekt će se napisati brošura o nematerijalnoj baštini otoka Korčule uz suradnju starijih i mlađih generacija.

U sklopu rada Centra održavat će se „Sajam udruga“. Na sajmu će udruge predstaviti svoj rad građanima i pokušati privući nove članove. Poseban će se naglasak staviti na važnost volonterstva. Tijekom provedbe projekta sastavljat će se baza volontera kako bi se olakšalo okupljanje zainteresiranih volontera kod budućih aktivnosti u Gradu Korčuli.

Centar civilnog društva povezat će se s udrugama koje već imaju bogato iskustvo u radu i vođenju projekata. Centar će pozivati članove takvih udruga ili druge aktivne građane da posjete Centar u Korčuli te na taj način doprinesu povećanju kapitala lokalne zajednice.

Navedene će aktivnosti voditi osoba zaposlena na projektu na pola radnog vremena kao voditelj/ica Centra civilnog društva. Natječaj će uskoro biti objavljen na web stranicama Grada Korčule.

Link: http://zaklada.civilnodrustvo.hr/upload/File/hr/pozivi_na_suradnju/rezultati/2013/zajedno_za_bolje_f.pdf

Galerija

Započela provedba projekta - Centar civilnog društva Započela provedba projekta - Centar civilnog društva

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više