Otvorenje dječjeg igrališta Sv. Antun

U utorak (09.09) u 17:30 održat će se otvorenje dječjeg igrališta Sv. Antun.Projekt uređenja dječjeg igrališta sufinanciralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 80% sredstava. Projekt su na natječaj "Razvoj lokalne zajednice " prijavili Grad Korčula i KORA.

Predsjednik Gradskog kotara Sv. Antun, Antun Prizmić, pripremio je potrebnu dokumentaciju za realizaciju projekta. Srednja škola Korčula je odlukom dala svoje zemljište na korištenje Gradskom kotaru Sv. Antun u svrhu izgradnje dječjeg igrališta. Veliki doprinos projektu dala je Linda Fider, Meridijan 17, koja je volonterski pripremila troškovnik i bila aktivno uključena u fazi provedbe projekta. Građevinske radove izvela je tvrtka Probik d.o.o., a oprema dječjeg igrališta dolazi iz tvrtke Stribor d.o.o.

Uređenje dječjeg igrališta završeno je volonterskom akcijom. KTD Hober i Turistička zajednica Grada Korčule donirali su sadnice za cvijeće i živicu koje su vrijedne žene GK-a Sv. Antun u subotu popodne i zasadile. DVD Korčula dao je svoj doprinos projektu čišćenjem prilaznih staza igrališta nakon završene akcije sađenja bilja. Svim je ovim aktivnostima rukovodio Antun Prizmić, predsjednik Gradskog kotara kakvog se samo poželjeti može.

Djeca će sada imati sigurno mjesto za igru i druženje, dalje od ceste i automobila. Ovo će doprinijeti boljoj kvaliteti života u naselju Sv.Antun u kojem živi velik broj mladih obitelji. U utorak 17:30 vrata prostora otvorit će i udruga roditelja s posebnim potrebama Moje sunce. Stanovnici Sv.Antuna pripremit će zakusku, piće i kolače. Pridružite nam se da zajednički proslavimo ovaj lijepi događaj!

Galerija

Otvorenje dječjeg igrališta Sv. Antun Otvorenje dječjeg igrališta Sv. Antun

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više