Krenuli radovi na pješačko-biciklističkoj stazi Lumbarda – Korčula

Započeli su radovi na izgradnji pješačke staze od Lumbarde do Korčule. Ovo je projekt Općine Lumbarda i agencije KORA koji je prošao na natječaju MRRFEU-a. Vrijednosti radova iznosi oko 1.150.376,50 HRK, s time da MRRFEU sufinancira 768.240,00 HRK.

Lumbarda i Korčula su udaljeni oko 5 km,a teren između njih je blag. Iz tog razloga velik broj rekreativaca,djece, umirovljenika i turista pješači od jednog do drugog naselja. S obzirom da ne postoji uređena pješačka staza svi oni hodaju po cesti.

 Dozvoljena brzina vožnje na ovoj cesti s mnogo zavoja je 60 km/h što predstavlja opasnost za pješake i vozače. Očekivani rezultati ovog projekta su 1.500 metara  izgrađene pješačko-biciklističke staze širine 2,70 metara s asfaltbetonskom podlogom te postavljena signalizacija u mjestima Lumbarda i Korčula.

Prema riječima voditelja gradilišta Bernarda Bošnjaka radovi će biti završeni kroz 90 dana. 

Galerija

Krenuli radovi na pješačko-biciklističkoj stazi Lumbarda – Korčula

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više