2. lokalni energetski forum u Korčuli

Želite li da Grad Korčula sufinancira postavljanje solarnih kolektora na krovove obiteljskih kuća? Želite li da se lož ulje u školama zamijeni nekim drugim energentom? Imate li još ideja za poboljšanje energetske učinkovitosti? Dođite na 2. lokalni energetski forum koji će se održati 19.05.2014. u 18:00 u Gradskoj vijećnici u Korčuli i iznesite Vaše stavove!

Cilj 2. lokalnog energetskog foruma je, zajedno s lokalnom zajednicom, definirati mjere koje će se uključiti u Akcijski plan učinkovitog gospodarenja energijom (Sustainable Energy Action Plan), koji će ponuditi model energetskog upravljanja za jedinicu lokalne samouprave.

Ako želite da se i Vaše ideje uvrste u plan dođite 19.05.2014. u 18:00 u Gradsku vijećnicu u Korčuli.

Ovisno o pokazanom interesu građana mjere će se uvrstiti u plan. Grad Korčula će 2 mjere iz Akcijskog plana energetske učinkovitosti provoditi tijekom 2015. godine.

Neke od potencijalnih mjera su:

§  Poticanje ugradnje solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode

§  Poticanje energetske obnove obiteljskih kuća

§  Energetska obnova javnih ustanova

§  Zamjena sustava grijanja na lož ulje u školama

§  Programi poboljšanja javnog prijevoza

§  …..

Lokalni forum će voditi dr. sc. Goran Krajačić (Zavod za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zagreb).

Galerija

2. lokalni energetski forum u Korčuli

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više