“Uređenje trga Postrana – Žrnovo”

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata prijavljenih na Program razvoja otoka u 2021. godini.

Ukupna vrijednost financiranja projekata Programa u 2021. iznosi 14 milijuna kuna kroz 55 prijavljenih projektnih prijava.

Grad Korčula je uz pomoć svoje razvojne agencije KORA d.o.o. prijavio projekt “Uređenje trga Postrana – Žrnovo” čija je investicija vrijedna 571.271,88 kn.

Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života i turističkih programa u Žrnovu uređenjem trga uz crkvu Sv. Rok, od povijesno-kulturnog i društvenog značaja. Provedbom ovog projekta prostor će se integrirati u postojeće turističke projekte/rute/manifestacije i omogućiti razvoj drugih turističkih projekata usmjerenih na razvoj turizma ruralnog područja. Projektom je planirana obnova trga ispred crkve Sv. Roka. Predviđa se uređenje partera sanacijom i čišćenjem, kao i sanacija postojećeg betona. Dio podne površine oko crkve će se popločati novim kamenom, a postojeći kameni zidić će se sanirati i očistiti. Predviđa se uklanjanje postojećeg gledališta te formiranje novog.

 Navedenu Odluku možete pronaći ovdje.

Naknadnom odlukom Gradu Korčuli dodijeljena su dodatna sredstva u iznosu od 100.000,00 kn, te time ukupni iznos sufinanciranja od strane MRRFEU iznosi 400.000,00 kn.

 

Poštovani, stranice se trenutno uređuju.

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više