OPERA II

Akronim OPERA II je naziv za projekt Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije - OPERA II. Prijavu na natječaj odradila je agencija KORA.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljavanja najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima DNŽ. Uzevši u obzir regionalne i lokalne različitosti te različite potrebe lokalnih tržišta rada, vidljivo je da politike na nacionalnoj razini mogu samo dijelom odgovoriti na sve potrebe te je stoga potrebno poticati i razvijati lokalne inicijative u zapošljavanju i upravljanju tržišta rada.

Cilj projekta će se ostvariti kroz tri elementa projekta:
1. RAZVOJ I PROVEDBA PRILAGOĐENIH USLUGA PROFESIONALNOG USMJERAVANJA
2. POTICANJE PODUZETNIŠTVU ZA PRIPADNIKE RANJIVIH SKUPINA NA TRŽIŠTU RADA
3. ODRŽIVO FUNKCIONIRANJE PARTNERSKOG VIJEĆA ZA TRŽIŠTE RADA I RAZVOJA LJUDSKIH POTENCIJALA DNŽ

U sklopu elementa Poticanje poduzetništvu za pripadnike ranjivih skupina na tržištu rada KORA održava ukupno četiri radionice na području Grada Korčule i Općine Vela Luka.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.496.689,54.

Poštovani, stranice se trenutno uređuju.

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više