Završen dio radova na uređenju Prolaza Tri sulara

Prošli tjedan su završeni grubi građevinski radovi na uređenju Prolaza Tri sulara. Tvrtka Biloš d.o.o. je izvodila sve radove rekonstrukcije.

Još je preostalo postavljanje ograda sa obje strane ulaza u Prolaz Tri sulara. Sa morske strane će se postaviti ograda od inoxa, a na ulazu sa Ulice Hrvatske Bratske Zajednice kamena.

Podsjetimo, Prolaz Tri sulara je jedna od prometnijih pješačkih ulica u užem centru grada Korčule sa značajnim brojem poslovnih prostora. Problem su česte poplave i izbijanje otpadnih voda. 


Grad Korčula, u suradnji, s agencijom KORA prijavio je projekt  "Komunalna infrastruktura Prolaza Tri sulara" na natječaj Programa razvoja otoka 2016. Projekt uključuje obnovu vodoopskrbnog cjevovoda, fekalnog kolektora i sustava oborinske odvodnje te popločanje ulice i izgradnju rampe za invalide. 
MRRFEU je odobrilo financiranje projekta u iznosu od 480.000,00 HRK, dok je ukupna procijenjena vrijednost projekta 1.197.553,24 HRK. 

"Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije“

Dokumenti

Galerija

Završen dio radova na uređenju Prolaza Tri sulara Završen dio radova na uređenju Prolaza Tri sulara

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više