Započeli radovi na uređenju Prolaza Tri sulara

Danas, 17.10. su započeli radovi na uređenju Prolaza Tri sulara, a predviđeni završetak je prva polovica prosinca 2016. godine. 


Podsjetimo, Prolaz Tri sulara je jedna od prometnijih pješačkih ulica u užem centru grada Korčule sa značajnim brojem poslovnih prostora. Problem su česte poplave i izbijanje otpadnih voda. 


Grad Korčula, u suradnji, s agencijom KORA prijavio je projekt  "Komunalna infrastruktura Prolaza Tri sulara" na natječaj Programa razvoja otoka 2016. Projekt uključuje obnovu vodoopskrbnog cjevovoda, fekalnog kolektora i sustava oborinske odvodnje te popločanje ulice i izgradnju rampe za invalide. 
MRRFEU je odobrilo financiranje projekta u iznosu od 480.000,00 HRK, dok je ukupna procijenjena vrijednost projekta 826.764,95 HRK. 

«Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije“.

 

Galerija

Započeli radovi na uređenju Prolaza Tri sulara

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više