Započeli građevinski radovi na Domu kulture u Korčuli

Proteklog tjedna su započeli grubi građevinski radovi tj. radovi demontaže i rušenja te zidarski, betonski i zemljani radovi na Domu kulture u Korčuli i trajati će tri mjeseca. Izvođač radova je TONIKOM d.o.o. iz Dubrovnika. 

Podsjetimo, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je za financiranje projekt "Druga faza obnove Doma kulture" kojeg su agencija KORA i Grad Korčula prijavili na natječaj iz Programa razvoja otoka 2017. Ukupna vrijednost projekta je 1.400.360,24 HRK, a MRRFEU će ga sufinancirati sa 826.212,54 HRK. 

Predviđena je izgradnja tri višenamjenska prostora te postavljanje lifta kako bi se omogućio pristup slabo pokretnim i nepokretnim osobama te majkama s malom djecom u kolicima.

Zgrada „Liburna“ u posljednjih 70 godina, od kada je izgrađena kao Dom kulture, odigrala je značajnu ulogu u društvenom životu Grada Korčule u kojoj su se održavali maturalni plesovi, maškare, svečani plesovi, koncerti, izložbe i drugi društveni događaji. U zgradi Doma kulture trenutno se nalazi Gradska knjižnica Ivan Vidali i Centar za kulturu Korčula u sklopu kojeg je kongresna kino dvorana raspoloživog kapaciteta 400 osoba. Međutim veći dio zgrade već je desetak godina u derutnom stanju i van funkcije. Realizacijom ovog projekta, grad Korčula će napokon dobiti prostore za društvena zbivanja kakvog zaslužuje.

"Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije."

Galerija

Započeli građevinski radovi na Domu kulture u Korčuli Započeli građevinski radovi na Domu kulture u Korčuli Započeli građevinski radovi na Domu kulture u Korčuli Započeli građevinski radovi na Domu kulture u Korčuli Započeli građevinski radovi na Domu kulture u Korčuli Započeli građevinski radovi na Domu kulture u Korčuli

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više