Usvojena županijska Strategija razvoja ljudskih potencijala

Na 7. glavnoj sjednici Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije koja se u utorak održala  u hotelu Adria, usvojena je nova Strategija razvoja ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije.

Predsjednica PVTR DNŽ, Marija Vučković predstavila je novu strategiju koja se sastoji od 4 dijela; analize društveno-ekonomske situacije i ljudskih potencijala u DNŽ, SWOT analize, definiranja vizije i strateških prioriteta te strukture mjera, opisa aktivnosti, korisnika i pokazatelja. Naglasila je da se strateškim prioritetima pokušalo obuhvatiti sva područja važna za ljudske potencijale u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a prioriteti su: unaprjeđenje znanja i stručnosti za konkurentno gospodarstvo; razvoj i usklađivanje programa obrazovanja i znanosti u skladu s potrebama tržišta rada, te povećanje razine zapošljivosti, socijalna kohezija i snaženje partnerskih odnosa na tržištu rada.

U izradi strategije sudjelovala je većina članova PVTR DNŽ, a posebno članovi Upravnog odbora u kojem se nalaze Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Dubrovnik, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Hrvatska gospodarska komora – ŽK Dubrovnik, Sveučilište u Dubrovniku, Udruga DEŠA i Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon usvajanja strategije, predstavljene su provedene aktivnosti i rezultati projekta O.P.E.R.A. u sklopu kojeg je izrađena nova strategija. Projekt je započeo 11. veljače 2015. godine, a završio 10. veljače 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta bila je 41.744,98 € od čega je 29.584,67 € sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda. 

Projektom su ostvareni sljedeći rezultati: uspostavljeno je operativno tehničko tajništva PVTR-a DNŽ u kojem je zaposlena jedna osoba kao tehnički tajnik; implementiran je program od četiri radionice s ciljem povećanja kapaciteta članova PVTR DNŽ i tehničkog tajništva za strateško planiranje i upravljanje projektima; izrađena i usvojena nova Strategija razvoja ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2016. – 2020. godine; organiziran je okrugli stol “Razmjena informacija i primjera dobre prakse između regionalnih Lokalnih partnerstva za zapošljavanje” te je održan zajednički nastup članova na Sajmu poslova DNŽ čime je povećana umreženost između samih članova PVTR DNŽ, ali i ostalih Lokalnih partnerstva za zapošljavanje; posljednji rezultat se odnosi na osiguranje veće vidljivosti Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala DNŽ. Za ostvarenje ovog cilja poduzete su aktivnosti osmišljavanja vizualnog identiteta, izrade promotivnih materijala, i web stranice na kojoj će se moći doznati o aktivnostima PVTR DNŽ, informacije o natječajima iz strukturnih fondova Europske unije te preuzeti važni dokumenti iz područja ljudskih potencijala.

 

Galerija

Usvojena županijska Strategija razvoja ljudskih potencijala

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više