U Centru civilnog društva Korčula održana radionica o pisanju projekata

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. je danas, 30. ožujka 2015. g., održala radionicu o pisanju projekata za udruge s područja Grada Korčule. Radionici su prisustvovale udruge koje su izrazile želju za prijavu svojih projekata na aktualne natječaje i obratile se agenciji KORA: Društvo za zaštitu životinja Korčula, udruga Račiško srce, Pupnatska udruga mladih "PUMA" i Ekološko-ronilački klub Korčula. Udruge se pripremaju za prijavu projekata na natječaj Dubrovačko – neretvanske županije za sufinanciranje projekata iz područja zaštite okoliša i prirode te za natječaj "HBOR u zajednici". Radionica je održana u prostoru Centra civilnog društva Korčula, u prizemlju zgrade Natkrivenog bazena Gojko Arneri.

Udruga Račiško srce i mještani Račišća su nedavno svima pokazali kako se zajedničkim snagama i predanim radom može mnogo postići. Očuvali su svoju tradiciju i posadili novi čempres visine 8,5 metara na mjestu onoga koji je stradao u olujnom nevremenu. Time su pokazali ljubav prema prirodi, poštovanje prema tradiciji i snagu zajedništva.

Udruge mogu dati veliki doprinos pozitivnim promjenama u društvu i zbog toga ih agencija KORA nastoji osnažiti i pripremiti za samostalno pripremanje projektnih prijava. Svakodnevno se raspisuju nacionalni i međunarodni natječaji na koje udruge mogu prijaviti svoje projekte. Često se tu radi o manjim novčanim sredstvima, ali za lokalnu je zajednicu svaki korisni projekt dobrodošao.

KORA će nastaviti s održavanjem radionica i uključivati sve zainteresirane udruge. Ovim putem pozivam udruge koje se spremaju krenuti u pustolovinu pripreme projekata da se slobodno jave u agenciju KORA. 

Dokumenti

Galerija

U Centru civilnog društva Korčula održana radionica o pisanju projekata U Centru civilnog društva Korčula održana radionica o pisanju projekata U Centru civilnog društva Korčula održana radionica o pisanju projekata U Centru civilnog društva Korčula održana radionica o pisanju projekata

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više