Turističkim agencijama Kaleta i Korkyra Info dodijeljena bespovratna sredstva Ministarstva turizma

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske u siječnju 2019. godine objavilo je Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa Konkurentnost turističkog gospodarstva.

Dodijeljena su bespovratna sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz potporu ulaganjima u povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj posebnih oblika turizma, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, korištenje novih tehnologija te održivi razvoj.

Za provedbu Programa KTG 2019. planirana su sredstva u proračunu Ministarstva turizma za 2019. godinu u ukupnom iznosu od 23.652.700,00 kuna. Intenzitet potpore je udio sredstava s kojima Ministarstvo sudjeluje u financiranju predloženog projekta i može dosegnuti do najviše 60% ukupno prihvatljivih troškova Projekta.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. prijavila je dvije turističke agencije s područja grada Korčule na Mjeru B - razvoj posebnih oblika turizma koje su i izabrane za dodjelu bespovratnih sredstava među 147 drugih subjekata s područja Republike Hrvatske.

I treću godinu uzastopno, turističkoj agenciji Korkyra Info dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 30.000kn za Obnovu drvenih izletničkih brodova Arko, Moreška i Meri.

Turistička agencija Kaleta drugu je godinu uzastopno također dobila 30.000kn za Projekt Razvoj aktivnog turizma na otoku Korčuli.

Projekti će doprinijeti poboljšanju ponude i usluge koja će rezultirati većom zainteresiranošću korisnika. Dojam koji na turiste ostavlja ovakva vrsta ulaganja i neprestano razvijanje i unaprjeđenje usluge povećava atraktivnost otoka i pridonosi sve većoj posjećenosti i jačoj konkurentnosti odredišta na tržištu.

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više