Studijsko putovanje u Vicenzu u organizaciji LAG-a 5

LAG 5 poziva svoje članove da zajedno posjete proljetno izdanje međunarodnog sajma »Abilmente« posvećenog rukotvorinama . Sajam će se održati od 26. veljače do 01. ožujka 2015. godine u Vicenzi, a tijekom četiri dana štandove preko 260 izlagača iz Italije, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Mađarske, Slovenije, Španjolske, Češke, Nizozemske i Hong Konga posjetit će mnogobrojni zaljubljenici u ručne radove. Posjetitelji će imati priliku saznati novitete vezane uz hobije kojima se bave i dobiti poneku ideju, opskrbiti se potrepštinama za kreativne tehnike kojima se posvećuju u slobodno vrijeme ili čak profesionalno te nabaviti dekoracije za uređenje doma ili časopise i knjige iz tih područja.

Sajam “Abilmente” vodeći je događaj u Italiji i inozemstvu gdje možete saznati najnovije trendove “napravi sam” tehnika. Posjetitelji će imati priliku prisustvovati besplatnim prezentacijama i radionicama, te radionicama koje se plaćaju od 5 do 50 eura, ovisno o tome što se izrađuje. Posebne radionice osmišljene su za one najmlađe i njihove roditelje, kao i za učitelje i socijalne radnike s ciljem da nauče kako mogu poučavati potičući djecu na kreativno izražavanje, te da bavljenje ručnim radom može imati terapeutski učinak. 


Abilmente vam daje priliku da razviju svoju vlastitu kreativnost: od šivanja do vezenja, izrade nakita, kolaža, dekupaža, scrapbookinga i slikarstva, na kulinarskim umjetnostima i dizajna kolača. Abilmente je posvećen svemu u izradi i može pružiti alate i proizvode koji su potrebni da se razvije svoj talent.
 
Više možete pronaći na http://www.abilmente.org

Gal Patavino (Lokalna akcijska grupa na talijanskom) je konzorcij s ograničenom odgovornošću koji se sastoji od 80 % privatnih dioničara i 20 % od javnog dioničara . Njegovi je cilj pružiti potporu gospodarstvu i poljoprivrednim proizvođačima, uz jačanje prirodnih i kulturnih bogatstava 23 općine južno od Padove .
 
Nakon njegovog sudjelovanja u pozivu ,Gal Patavino je prepoznat od strane Regije Veneto kao voditelj Programa ruralnog razvoja 2007-2013. Program za lokalni razvoj je financiran s  6,379,019.24 eura iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD ) .
 
GAL-ov je fokus podupirati provedbu mjera sadržanih u programu lokalnog razvoja.
Područja obuhvaćena planiranjem i razvojem GAL-a Patavino kreću se od poljoprivrede do turizma, od obrta do lokalnih proizvoda. Kroz niz mjera identificiranih u strategiji talijanskog LAG-a , oni na teritoriju GAL-a Patavino  mogu sudjelovati u natječajima te tražiti europske fondove za unapređenje konkurentnosti poljoprivrede, okoliša i ruralne ekonomije i kvalitete života za stanovnike i posjetitelje .
 
Poljoprivrednici, zadruge i konzorciji, javne i privatne agencije u kojima su uključeni stanovnici općina ciljnog područja, imaju pravo na prijavu na nacionalne i europske pozive koje  GAL raspisuje kako bi ostvario ciljeve koji su u skladu s mjerama plana Lokalnog razvoja.
 
Više saznajte na www.galpatavino.it
 
                      
 
PROGRAM PUTOVANJA:
 
ČETVRTAK, 26.veljače 2015. U 06:00 h iz OREBIĆA POLAZAK
                     Stanka za ručak
                     Dolazak u Vicenzu u 18:00h , smještaj u hotelu, večera
                     Noćenje Vicenza
 
PETAK, 27. veljače 2015. Doručak u hotelu u 07:00 h
                    08:00 h Polazak za Monselice i posjet GAL-u PATAVINO SCARL
                    10:00 -12:00 Posjet uredu GAL-a
                    12:30 Ručak u restoranu
                    14:30 Posjet obližnjoj farmi
                    16:00 Posjet vinariji
                    18:00 Povratak u Vicenzu
                    Večera u hotelu, noćenje Vicenza
 
SUBOTA, 28. veljače 2015. Doručak u hotelu
                   POSJET SAJMU “ABILMENTE”
                   Razgledavanje Vicenze fakultativno
                   Večera u  hotelu, noćenje Vicenza
 
NEDJELJA, 01. ožujka 2015. Doručak u hotelu
                    08:00 Povratak u Orebić
 
 
 
 
IZNOS KOTIZACIJE: 500 KN ZA ČLANOVE LAG-a 5
                               600 KN ZA ONE KOJI NISU ČLANOVI LAG-a 5
 

LAG 5 Vas poziva da se inspirirate i zabavite!

Galerija

Studijsko putovanje u Vicenzu u organizaciji LAG-a 5

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više