RAČIŠKOM OPG-u ODOBRENO 50.000,00 € BESPOVRATNIH SREDSTAVA

U petak, 01. veljače OPG Mario Drušković u Dubrovniku je potpisao Ugovor o financiranju s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  u iznosu od 50.000,00 €, u čiju je realizaciju bila uključena i razvojna agencija KORA d.o.o.
Odobreni iznos ostvaren je prijavom na Natječaj za provedbu podmjere 6. 2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“, tipa operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. 
Novac će uložiti u adaptaciju postojećeg objekta, opremanje istoga te nabavu potrebne opreme kako bi zaokružili cijelu priču, odnosno kako bi njihovi nasadi smokava postali turistički valorizirani nudeći širok spektar proizvoda od ploda smokve.
Naime, OPG Mario Drušković, čiji je vlasnik Mario Drušković u suradnji sa svojim prijateljem Ivanom Boticom ima zasađeno 600 sadnica smokvi autohtone korčulanske sorte, tzv. Zamorčice. Za sadnju navedenih sadnica OPG Drušković je također dobio bespovratna sredstva iz Programa ruralnog razvoja.
 
Potpisivanjem novog  Ugovora, OPG Mario Drušković uspješno nastavlja s provedbom svojeg davno osmišljenog projekta. Agencija KORA mu na tome od srca čestita i zahvaljuje na odličnoj suradnji prilikom projektne prijave.
Postignuti rezultati dobar su primjer kako se trud i rad entuzijasta i zaljubljenika u svoj kraj, itekako isplati i kako otok na kojem živimo ima ogroman potencijal.

OPG Mario Drušković o suradnji s agencijom KORA d.o.o.: „Tijekom života naučili smo da je za temeljito i uspješno obavljanje posla odlučujuće imati stručne, pouzdane i učinkovite suradnike. Tako smo za realizaciju ovog projekta imali veliku pomoć i podršku razvojne agencije KORA i njenih djelatnika, koji su našu ideju iskazali u projektu prijavljenom na mjeru 6.2.1. ruralnog razvoja. Svojim trudom bitno su utjecali na činjenicu da se projekt zaista ostvari i zato im veliko Hvala“.

Podsjetimo, Razvojna agencija KORA d.o.o. u 2018. godini prijavila je ukupno 11 projektnih prijava za otočke poduzetnike u ukupnom iznosu od 140.000,00 € u okviru ruralnog razvoja, te ostvarila preko 100.000,00 HRK kroz natječaj „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ Ministarstva turizma.

Galerija

RAČIŠKOM OPG-u ODOBRENO 50.000,00 € BESPOVRATNIH SREDSTAVA RAČIŠKOM OPG-u ODOBRENO 50.000,00 € BESPOVRATNIH SREDSTAVA RAČIŠKOM OPG-u ODOBRENO 50.000,00 € BESPOVRATNIH SREDSTAVA

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više