Promocija poduzetničke kulture mladima

Grad Korčula te razvojna agencija KORA d.o.o. u sklopu projekta „Grad Korčula prijatelj poduzetnika“ provode „Promociju poduzetničke kulture mladima“ koja se provodi u Osnovnoj školi Petra Kanavelića te Srednjoj školi Petra Šegedina u Korčuli.

Glavni ciljevi projekta su promocija poduzetničke kulture mladima u Gradu Korčuli. Predstavljanjem uspješnih lokalnih obrtnika i poduzetnika učenicima u školama predočavaju se najbolji primjeri iz prakse te se na taj način promovira poduzetnička kultura mladima na otoku Korčuli.

Promocija poduzetničke kulture mladima započela je 22. travnja 2016. godine. Učenicima su se predstavili uspješni lokalni obrtnici i poduzetnici koji su im na svojim primjerima pojasnili sam pojam obrtništva i poduzetništva te njihove prednosti i mane.

Poduzetnici koji su do sada sudjelovali su: Obrt za restauriranje namještaja Depolo vl. Mihovil Depolo, Klesarski obrt „Denis“ vl. Denis Nižetić, Ilišković d.o.o vl. Vlado Ilišković, Vigna Travel Adventure vl. Tatjana Vigna, Obrt za trgovinu na malo i proizvodnju suvenira i kolača „Cukarin“ vl. Smiljana Matijaca, "Suveniri otoka Korčule" - Obrt za izradu i prodaju suvenira vl. Silvano Kapor, TOTOHOST d.o.o. za internet usluge vl. Tino Andrijić, AT CORNER Obrt za informatičke djelatnosti vl. Ante Vojvodić, LEDA d.o.o. za brodogradnju, trgovinu i turizam koju su predstavili direktor Nandor Rajšli i tehnolog Robert Fabris, KORKYRA SHIPPING d.o.o. za pomorstvo i putnička agencija koju je predstavio inspektor Zoran Čumbelić, te im se ovim putem srdačno zahvaljujemo na odazivu i sudjelovanju u „Promociji poduzetničke kulture mladima“.

Učenicima se predstavila i Klesarska škola „Pučišća“ koja je predstavila tradicionalno zanimanje klesarstvo kojoj se također zahvaljujemo na dolasku i sudjelovanju.

Promocija poduzetničke kulture mladima dio je projekta „Grad Korčula prijatelj poduzetnika“ kojeg provodi Grad Korčula s partnerima, razvojnom agencijom KORA d.o.o. i Poduzetničkim centrom Pakrac d.o.o. (PCP d.o.o.). Vrijednost projekta iznosi 296.961,00 HRK, financira ga Europska unija u 100%-tnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda - Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Grada Korčule.​

Galerija

Promocija poduzetničke kulture mladima Promocija poduzetničke kulture mladima

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više