Prijave za Europski tjedan održivog razvoja 2016.

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja - 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj. Ovogodišnji ETOR posvećen je Globalnim ciljevima održivog razvoja. Pozivaju se zainteresirani da se aktivno uključe i svojim aktivnostima doprinesu vidljivosti Hrvatske na ovoj zajedničkoj platformi. Organizirajte se i promovirajte svoju inicijativu tijekom ETOR-a!

Nedavno usvojen Program za održivi razvoj 2030. i njegovih 17 ciljeva održivog razvoja ističe ključne probleme koji zahtijevaju hitno djelovanje na svim razinama i uključivanje svih relevantnih dionika. ETOR doprinosi ovom ambicioznom programu, promovirajući aktivnosti organizacija koje koriste pristup "odozdo prema gore", a koje su tematski povezane i podržavaju ciljeve održivog razvoja (SDG). Europski tjedan održivog razvoja ove godine ima za cilj podizanje svijesti o Programu za održivi razvoj 2030. u Europi te poziva lokalne dionike na aktivno uključivanje u aktivnosti za postizanje održivog razvoja, s posebnim naglaskom na ciljeve održivog razvoja.

Za više informacija o Programu za održivi razvoj 2030. i ciljevima održivog razvoja pogledajte na web stranici Sustainable Development Knowledge Platform. O ciljevima održivog razvoja možete pročitati i u novoj ODRAZ-ovoj publikaciji

Kako bi se potakla uključenost i različitosti, registrirati se mogu različiti organizatori - vladine agencije, istraživački centri, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, udruge, poduzeća, kao i pojedinci, itd. ako predloženi događaj / projekt promiče održivi razvoj.

Glavni kriterij za mogućnost sudjelovanja u ETOR-u (engl. ESDW) je da predloženi projekt / inicijativa obuhvaća jednu ili više dimenzija održivog razvoja te da nije profitno orijentirana. To mogu biti različite aktivnosti: konferencije, izložbe, sajmovi, filmske projekcije, aktivnosti u zajednici, održive poslovne inicijative i obrazovni projekti.

ETOR će koordinirati ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je, na poziv organizatora, koordinator u Hrvatskoj.

POSTUPAK PRIJAVE
Razmislite o tome kako možete promovirati održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja, isplanirajte aktivnosti i osmislite projekt ili događaj koji ćete održati od 30. svibnja do 5. lipnja 2016. Predstavite i prijavite svoju ideju na internetskim stranicama ETOR-a => 
http://www.esdw.eu/register/

Organizirajte se i promovirajte svoju inicijativu tijekom ETOR-a od 30. svibnja - 5. lipnja 2016. Istražite koji se događaji odvijaju u Europi i uključite se u aktivnosti u vašoj blizini!

U inicijativi je prošle godine sudjelovalo 29 zemalja s 4.116 aktivnosti. Na području Hrvatske u sklopu ETOR-a organizirano je 22 događanja koja možete pogledati ovdje.

Kontakt
E-mail: odraz@odraz.hr
Website:
 www.esdw.eu

 

Galerija

Prijave za Europski tjedan održivog razvoja 2016.

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više