Prihvaćen Poduzetnički impuls za 2015. godinu

Vlada je danas donijela Program poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu Poduzetnički impuls, vrijedan gotovo 4,4 milijarde kuna. Prvi natječaji za sredstva iz Poduzetničkog impulsa kreću u ožujku. 

Ovogodišnji program namijenjen razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika i najvredniji je od 2012. godine od kada se provodi. 

Ove godine program se  provodi u tri osnovna programa - "Mikro i malo poduzetništvo i obrt", "Sredstva iz fondova EU" te "Lakši pristup financiranju".
Za "Mikro i malo poduzetništvo i obrt", odnosno jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i uslužnih djelatnosti te istraživanje i razvoj i poduzetničko okruženje i promociju poduzetnicima će na raspolaganju biti gotovo 119 milijuna kuna.

Program "Sredstva iz fondova EU" temelji se na Operativnom programu konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Riječ je o sredstvima iz fondova EU ukupne vrijednosti 3,89 milijardi kuna. Tako su poduzetnicima na raspolaganju sredstva namijenjena proizvodnji, turizmu, poduzetničkoj infrastrukturi, informatizaciji proizvoda te povećanju kvalitete proizvoda.

Kroz program "Lakši pristup financiranju" Ministarstvo poduzetništva i obrta planira uložiti gotovo 370 milijuna kuna, a poduzetnicima i obrtnicima na taj će način biti omogućeni jeftiniji krediti, mikrokrediti i kreditna jamstva",

Program Poduzetničkog impulsa za 2015. godinu pogledajte OVDJE

Raspored održavanja informativnih radionica po gradovima porgledajte OVDJE

 

 

 

Galerija

Prihvaćen Poduzetnički impuls za 2015. godinu

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više