Prezentacija prvog dijela Strategije razvoja turizma Grada Korčule

Odgovor na pitanje gdje je Korčula danas kao turistička destinacija, građani Korčule mogu doznati na prezentaciji Situacijske analize turizma Grada Korčule, prvog dijela projekta „Strategije razvoja turizma Grada Korčule“, u subotu 25. ožujka u 16 sati u kino-dvorani Centra za kulturu Grada Korčule.

Grad Korčula naručio je izradu Strategije turizma kako bi povećao ekonomske efekte turizma i osigurao preduvjete za održiv i planski razvoj turizma. Izrada ove strategije započela je u prosincu 2016. godine, a predviđeno je da projekt završi do ljeta ove godine. Ovaj dokument biti će strateški okvir daljnjeg razvoja turizma Korčule, te će definirati viziju turističkog razvoja i tržišno pozicionirati Korčulu kao turističku destinaciju.

Projekt izrade Strategije turizma odvija se u tri faze. Prva faza projekta, Situacijska analiza, analizira trenutno stanje Korčule kao turističke destinacije. U sljedećoj fazi Strategije turizma definirat će se ciljevi, vizija i misija, te pripremiti Marketinška strategija i Brending strategija. U posljednjoj fazi strategije pripremit će se planovi implementacije odabranih projekata i programa za razvoj turizma, te će se odabrati novi vizualni identitet destinacije.

Podsjećamo, u proces izrade Strategije uključeni su svi zainteresirani dionici i ključne organizacije za razvoj turizma Korčule. Izvođač izrade strategije je konzultantska tvrtka Quadrans, a Situacijsku analizu turizma Grada Korčule građanima će u subotu predstaviti Aleksandra Kolarić, direktorica Quadransa.

Za sva pitanja i sugestije, obratite im se na strategijakorcula@quadrans.hr.

 

Galerija

Prezentacija prvog dijela Strategije razvoja turizma Grada Korčule

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više