PREDSTAVLJENI EU PROGRAMI „KREATIVNA EUROPA“ I „LIFE“

Ministarstvo turizma organiziralo je 18. studenog 2015. konferenciju na kojoj su predstavljena dva EU programa „Kreativna Europa“ i „Life“ s ciljem informiranja dionika o mogućnostima koje pružaju turističkom sektoru u financijskoj perspektivi 2014.-2020. te o uvjetima i načinima prijava kao i o primjerima dobre prakse.

Programe su predstavile Anera Stopfer iz Ministarstva kulture, koje je i nacionalna kontakt točka za program „Kreativna Europa“, i Nikolina Petković Gregorić iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, koje je i nacionalna kontakt točka za program „Life“. 

Primjere dobre prakse i sinergiju turizma i kulturnih i kreativnih industrija predstavile su Ivana Nikolić Popović, predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija i Jesenka Ricl, predsjednica Hrvatskog društva kulturnog turizma.

Voditelj projekata Turističke zajednice grada Varaždina Damir Levak predstavio je jedini hrvatski projekt koji je dobio sredstva iz programa „Kreativna Europa“.

Njihove prezentacije možete vidjeti OVDJE.

Galerija

PREDSTAVLJENI EU PROGRAMI „KREATIVNA EUROPA“ I „LIFE“

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više