Predstavljanje Priručnika za provođenje Postupka izvlaštenja

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske vode, uz potporu Europske unije, izdali su Priručnik za provođenje Postupka izvlaštenja (potpunog i nepotpunog) u infrastrukturnim projektima sufinanciranim iz fondova EUs ciljem ubrzanja procedura rješavanja imovinsko pravnih odnosa i stjecanja preduvjeta za uspješnu pripremu i provedbu projekata financiranih iz Europskih strukturnih fondova i Kohezijskog fonda.

Republika Hrvatska mora provesti cijeli niz infrastrukturnih projekata u svrhu izgradnje novih vodoopskrbnih i komunalnih sustava. Upravo jedan od najvećih problema u pripremi i provedbi infrastrukturnih projekata financiranih iz fondova EU jest činjenica da u Republici Hrvatskoj nisu riješena imovinsko-pravna pitanja, a upravo je to temeljni preduvjet za bilo kakvo infrastrukturno ulaganje uz korištenje fondova EU. S obzirom da je s ovim postupkom upoznat mali broj korisnika fondova EU, osobito djelatnici javnih komunalnih poduzeća koji često nisu pravne struke, Priručnik je namijenjen za potrebe rješavanja ovih pitanja i biti će prezentiran korisnicima izvlaštenja prema pozivu i slijedećem rasporedu:

  • 3. svibnja 2016. u 12:00 sati u SPLITU, Sveučilište u Splitu – Ekonomski fakultet, Cvite Fiskovića 5;
  • 6. svibnja 2016. u 11:00 sati u ZAGREBU, zgrada Hrvatskih voda, dvorana 28A, ul. grada Vukovara 220;
  • 10. svibnja 2016. u 11:00 sati u RIJECI Konferencijsko-izložbena dvorana Transadria, Riva Boduli 1

Na prezentaciji Priručnika, uvodnu riječ  uputit će glavni urednik Mijo Leko, Voditelj Službe za provedbu međunarodnih projekata u Ministarstvu poljoprivrede, dok će sadržaj Priručnika predstaviti autori: Sonja Baretić, Ministarstvo pravosuđa, Uprava za građansko, trgovačko i upravno pravo, Damir Kontrec, sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske i Melita Bestvina, predsjednica Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja. Cijeli događaj će moderirati Ariana Vela iz Učilišta EU PROJEKTI.

Priručnik će investitorima dati osnovne zakonske okvire u postupku izvlaštenja, prikazati hodogram radnji koje treba poduzeti u postupku izvlaštenja, predložiti obrasce za poduzimanje istih u postupku te upozoriti na novine u Zakonu o izvlaštenju i određivanju naknade u odnosu na raniji Zakon o izvlaštenju.

Tijekom rasprave polaznici će moći postavljati konkretna pitanja koja se odnose na ovu problematiku, a ujedno će zaprimiti i vlastiti primjerak priručnika u tiskanom izdanju.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete putem sljedećih poveznica: SplitZagrebRijeka.

Ukoliko su potrebne dodatne informacije molimo kontaktirajte Ivanu Gudelj putem e-pošte ivana@uep.hr ili putem telefona 01/5534 878.

Galerija

Predstavljanje Priručnika za provođenje Postupka izvlaštenja

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više