Predstavljanje korčulanskih poduzetnika na sajmovima

Korčulanska poduzetnica Josipa Barčić predstavila je svoje proizvode na 21. međunarodnom sajmu GAST 2016, koji se održao od 2. do 5. ožujka 2016.g. u Spaladium Areni u Splitu. Na sajmu je ove godine izlagalo 510 izlagača iz šest zemalja svijeta, a tijekom četiri dana udio poslovnih posjetitelja iznosio je visokih 72 posto. Kroz prezentaciju i prodaju svojih proizvoda promovirala je svoj obrt novim kupcima, stekla nove kontakte i potencijalne poslovne partnere. Upoznala se s novim trendovima i tehnologijama u slastičarstvu.

Josipa je za sudjelovanje na sajmu GAST 2016 ostvarila bespovratnu potporu u iznosu 3.953,24 HRK, odnosno 60% ukupnih troškova koje Grad Korčula u sklopu projekta “Grad Korčula prijatelj poduzetnika” dodjeljuje za sudjelovanje poduzetnika na domaćim i međunarodnim sajmovima.

Za sufinanciranje poduzetnika na sajmovima prijavila se tvrtka TOTOHOST d.o.o. koja je sudjelovala na sajmu WHD.global 2016. (Rust; Njemačka). Prijava za sufinanciranje tvrtke TOTOHOST d.o.o. je u postupku obrade.

Podsjećamo poduzetnike da se mogu javiti Gradu Korčuli za sufinanciranje sudjelovanja na sajmovima za razdoblje između 20. srpnja 2015 i 30. lipnja 2016. godine. “Grad Korčula prijatelj poduzetnika” je projekt kojeg Grad Korčula provodi zajedno sa partnerima agencijom KORA d.o.o. i Poduzetničkim centrom Pakrac d.o.o. Vrijednost projekta iznosi 296.961,00 HRK i u potpunosti ga financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Grada Korčule.​

U proračunu projekta planirano je ukupno 45.000,00 HRK za dodjelu bespovratnih potpora. Grad Korčula sufinancirat će do 60 % ukupnih prihvatljivih troškova sudjelovanja poduzetnika na sajmovima, a najviši iznos bespovratnih potpora ne može iznositi više od 6.000,00 HRK po poduzetniku.

Prijave se zaprimaju do 31. svibnja 2016. godine.

Galerija

Predstavljanje korčulanskih poduzetnika na sajmovima Predstavljanje korčulanskih poduzetnika na sajmovima

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više