Poziv na SEPA radionicu koja će se održati 3. prosinca u Stonu

ŽK Dubrovnik u suradnji sa Sektorom za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK te Financijskom agencijom (FINA) organizira SEPA radionicu koja će se održati 3. prosinca (četvrtak) u 10 sati u Općini Ston, Kralja Tomislava 1, Ston.

Pojam SEPA predstavlja skraćenicu  od engl. The Single Euro Payment  Area – jedinstveno područje plaćanja u eurima, a cilj mu je osnivanje područja u kojem će pravne i fizičke osobe zadavati i primati plaćanja u eurima, unutar Europskoga gospodarskog prostora pod jednakim osnovnim uvjetima.

Predavač je gđa. Ivana Klečak iz FINA-e, a radionica je namijenjena svim poslovnim subjektima (mali i srednji poduzetnici, velika trgovačka društva, javni sektor, IT kompanije, obrtnici)  i tijelima javne vlasti (lokalna i regionalna samouprava).

Provedba SEPA projekta u Hrvatskoj, u tehničkom smislu predstavlja i djelomičnu reformu platnog sustava budući da se bankovna zajednica, uz podršku Hrvatske narodne banke, odlučila da će provedbu nacionalnih transakcija i u kunama uskladiti sa SEPA pravilima i formatima. Stoga se od 1. travnja 2016. uvodi novi format zbrojnog naloga, a od 1. listopada 2016. izravno terećenje odvija prema novim pravilima.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem online prijavnice, najkasnije do 2. prosinca.

 

Galerija

 Poziv na SEPA radionicu koja će se održati 3. prosinca u Stonu

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više