Potpisan ugovor za revitalizaciju obrambenih utvrda Grada Korčule!

Gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovoranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric te ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisali su ugovor za EU projekt „Revitalizacija obrambenih utvrda Grada Korčule“ ukupne vrijednosti 5.256.187,40 HRK.

Od ukupne vrijednosti projekta, 4.204.949,92 HRK bespovratnih sredstava osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj - OP Konkurentnost i kohezija, dok će Grad Korčula sudjelovati u iznosu od 1.051.237,48 HRK. 

Temelj projekta je izrada projektne dokumentacije za revitalizaciju utvrda i kula na južnom obrambenom zidu povijesne jezgre grada Korčule koji sve elemente povezuje u jedinstveni turistički proizvod. Projektom dokumentacijom obuhvatit će se revitalizacija kula Revelin, Svih svetih, Male i Velike Kneževe kule te ljetne pozornice i Kneževog dvora koje će biti povezane u jednu cjelinu uređenim ophodom. Unutar projekta uključena je i revitalizacija utvrde Forteca i bastiona. Osim toga, obnova uključuje i izradu muzeoloških programa za sve navedene kule. 

Provedbom integriranog programa revitalizirat će se zapuštena kulturna baština grada Korčule, te će uz korištenje digitalnih tehnologija valorizirati nematerijalna baština. Istovremeno će se širiti znanje o IT tehnologijama na poduzetnike i sve zainteresirane. Integracijom objekata kulturne baštine te ugostiteljskih objekata i ljetne pozornice postići će se sinergijski učinak i Korčula će zauzeti zasluženo mjesto na turističkoj karti Europe.

 

 

Galerija

Potpisan ugovor za revitalizaciju obrambenih utvrda Grada Korčule! Potpisan ugovor za revitalizaciju obrambenih utvrda Grada Korčule!

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više