POOTOK! Pokreni otok – poziv na jednodnevne radionice

Udruga Novi otok u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom LAG 5 provodi projekt "POOTOK - Pokreni otok!"

Projekt je pokrenut u svrhu educiranja mladih na otocima kako bi se aktivnije uključili u kreiranje rješenja za održivi razvoj svojih zajednica. Sudjelovanje u projektu je besplatno te ovim putem pozivamo sve mlade zainteresirane otočane da se prijave na jednodnevne radionice koje se održavaju na otocima: Mljet – 09.09.2021., Lastovo – 10.09.2021. i Korčula – 11.09.2021.

Na jednodnevnim radionicama mladi će sudjelovati na predavanju o održivom razvoju uz primjere dobre prakse iz Hrvatske i inozemstva. Samostalno će osmišljavati rješenja za probleme svojih zajednica, te će na konkretnim primjerima uz vodstvo stručnih osoba dobiti praktična znanja o održivom razvoju.

Prijaviti se možete putem poveznice: https://forms.gle/jj9dJADqSy9YtvEn6.

Glavna ciljana skupina ovog projekta su mladi u dobi 13 do 30 godina te članovi savjeta mladih s otoka Korčule, Lastova i Mljeta, a ciljevi su:

  • ojačati kapacitete mladih u području razumijevanja održivog razvoja i strukturiranog dijaloga,
  • potaknuti mlade na razvoj vlastitih prijedloga za održivi razvoj lokalne zajednice i omogućiti da ih predstave donositeljima odluka,
  • ojačati kapacitete savjeta mladih na otocima i (re)aktivirati ih u procesima strukturiranog dijaloga,
  • povezati mlade pri razvoju ideja specifičnih za razvoj održivosti otoka.

Za dodatna pitanja i informacije na raspolaganju su kontakti: noviotok.korcula@gmail.com, 099 200 44 70.

Galerija

POOTOK! Pokreni otok – poziv na jednodnevne radionice

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više