POKREĆE SE „PROJEKT OTOCI“

Cilj je priprema projekata i podizanje kapaciteta za učinkovito korištenje sredstava iz fondova Europske unije na hrvatskim otocima kroz uključivanje svih zainteresiranih strana iz javnog, privatnog i civilnog sektora, na lokalnoj i regionalnoj razini otočnog područja.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u 2015. godini pokreće provedbu  projekta„Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova Europske unije: Stvaranje baze projektnih ideja na području otoka Republike Hrvatske“ (u nastavku teksta: Projekt Otoci) kojim se regionalnim koordinatorima na području naseljenih otoka Republike Hrvatske dodjeljuju financijska potpora u iznosu od 8 milijuna kuna osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2015. godinu i projekcijama za 2016. i 2017. godinu.
 
Objavljenim Pozivom za iskaz interesa na mrežnim stranicama Ministarstva,  regionalni koordinatori Primorsko-goranske županije, Zadarske županije, Šibensko-kninske županije, Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvanske županije, mogu dostaviti svoj zahtjev za iskaz interesa za realizaciju Projekta Otoci.
 
Cilj je priprema projekata i podizanje kapaciteta za učinkovito korištenje sredstava iz fondova Europske unije na hrvatskim otocima kroz uključivanje svih zainteresiranih strana iz javnog, privatnog i civilnog sektora, na lokalnoj i regionalnoj razini otočnog područja.
 
Projekt Otoci obuhvaća sve hrvatske naseljene otoke i njima pripadajuće povremeno nastanjene i nenastanjene otoke i otočiće te poluotok Pelješac podijeljene u pet otočnih područja (po županijskim granicama) na način da akreditirani regionalni koordinatori s razine područne (regionalne) samouprave koordiniraju i aktivno sudjeluju u operacionalizaciji Projekta Otoci.
 
Provedba Projekta Otoci osmišljena je na način da Ministarstvo s regionalnim koordinatorima, po svakom području otoka, uspostavi partnersku suradnju potpisivanjem međusobnog ugovora o financiranju. Regionalni koordinatori će kroz postupak javne nabave odabrati projektni tim za područje otoka koje im je u nadležnosti.
 
Planirani rezultati Projekta Otoci su izrađeni Katalog projektnih ideja za svako otočno područje, sa oblikovanim i razrađenim projektnim idejama kroz provedbu edukativno-radno-konzultantskih radionica, kao i priprema projektno-tehničke dokumentacije za odabrane projektne ideje te podizanje kapaciteta svih dionika za učinkovito korištenje sredstava iz fondova Europske unije.

Detaljnije informacije možete pronaći OVDJE.

Galerija

POKREĆE SE „PROJEKT OTOCI“

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više