Partnerski sastanak projekta ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija''

Održan je sastanak partnera na projektu ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija'', pod vodstvom župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića, sa suradnicima iz Županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA.  Tom su prigodom predstavnici partnera na projektu izvijestili o poduzetim aktivnostima i planovima za naredno razdoblje.

Direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vadimir Bakić predstavio je rezultate komponente koju provodi TZ – novi vizualni identitet projekta i budućeg turističkog proizvoda te tržišno ime ''Putevima prošlosti''.
Profesorica dr. sc. Ivana Pavlić sa Sveučilišta u Dubrovniku, predstavila je rezultate istraživanja s ciljem stvaranja novog turističkog proizvoda. Obavljene su analize postojeće dokumentacije, stanja, resusrsne i atrakcijske osnove te analize dionika za tri projektna područja, kao i pilot istraživanja.


Podsjetimo, u ovom se projektu radi o integriranom razvojnom programu temeljenom na obnovi kulturne baštine, koji ima za cilj stvaranje integralne kulturno-turističke destinacije koja uključuje pojedina ruralna i udaljena područja županije, povezana u jedinstveni turistički proizvod. Projekt obuhvaća aktivnosti od obnove kulturnih dobara do digitalnog pristupa kulturnoj baštini. Obuhvaćena su područja Korčule, Dubrovačkog primorja i Mljeta, koji će nakon odrađenih aktivnosti biti bogatiji za novu kulturno-turističku ponudu.

Uz Dubrovačko-neretvansku županiju kao nositelja i Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA-u, koja je projekt pripremala i koordinira provedbu, sudjeluje još 10 partnera. Financiran je iz Operativnog programa ''Konkurentnost i kohezija'' 2014-2020, ukupni prihvatljivi troškovi su 32,6 milijuna kuna, od čega oko 85 % bespovratna EU sredstva u iznosu od 27,7 milijuna kuna.

 

Izvor: dunea.hr

 

Galerija

Partnerski sastanak projekta ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija'' Partnerski sastanak projekta ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija'' Partnerski sastanak projekta ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija'' Partnerski sastanak projekta ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija''

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više