PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ''REVITALIZACIJA OBRAMBENIH UTVRDA GRADA KORČULE''

Održan je sastanak partnera na projektu ''Revitalizacija obrambenih utvrda grada Korčule'', pod vodstvom gradonačelnika Grada Korčule Andrije Fabrisa, sa suradnicima iz gradske uprave, lokalne razvojne agencije KORA d.o.o. i Turističke zajednice Grada Korčule. Tom su prigodom predstavnici partnera na projektu izvijestili o poduzetim aktivnostima i planovima za naredno razdoblje. Izrađen je terminski plan izrade projektne dokumentacije uz stručnu pomoć suradnika arhitekta i geodeta. 

Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta je 5.256.187,40 HRK. Od ukupne vrijednosti projekta, 4.204.949,92 HRK bespovratnih sredstava osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj - OP Konkurentnost i kohezija, dok će Grad Korčula sudjelovati u iznosu od 1.051.237,48 HRK. 

Temelj projekta je izrada projektne dokumentacije za revitalizaciju utvrda i kula na južnom obrambenom zidu povijesne jezgre grada Korčule koji sve elemente povezuje u jedinstveni turistički proizvod. Projektom dokumentacijom obuhvatit će se revitalizacija kula Revelin, Svih svetih, Male i Velike Kneževe kule te ljetne pozornice i Kneževog dvora koje će biti povezane u jednu cjelinu uređenim ophodom. Unutar projekta uključena je i revitalizacija utvrde Forteca i bastiona. Osim toga, obnova uključuje i izradu muzeoloških programa za sve navedene kule. 

Provedbom integriranog programa revitalizirat će se zapuštena kulturna baština grada Korčule. Uz korištenje digitalnih tehnologija valorizirati će se nematerijalna baština. Istovremeno će se širiti znanje o IT tehnologijama na poduzetnike i sve zainteresirane. Integracijom objekata kulturne baštine te ugostiteljskih objekata i ljetne pozornice postići će se sinergijski učinak i Korčula će zauzeti zasluženo mjesto na turističkoj karti Europe.

 

Galerija

PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ''REVITALIZACIJA OBRAMBENIH UTVRDA GRADA KORČULE'' PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ''REVITALIZACIJA OBRAMBENIH UTVRDA GRADA KORČULE'' PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ''REVITALIZACIJA OBRAMBENIH UTVRDA GRADA KORČULE'' PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA ''REVITALIZACIJA OBRAMBENIH UTVRDA GRADA KORČULE''

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više