Održana konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova

Konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, održana je  od 5. do 7. listopada, u Šibeniku, u Konvencijskom centru u Solarisu. Tijekom trodnevnog događanja sudionicima su predstavljeni programi financiranja projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave, dosadašnji rezultati te aktualne mogućnosti financiranja projekata iz različitih europskih fondova.

 

Grad Šibenik, kao i Šibensko-kninska županija pokazala se uspješnom u povlačenju europskih sredstava, što je ujedno bio motiv da se ovaj događaj i organizira u Šibeniku.


„Šibenik je grad koji je ponovno pronašao sebe zahvaljujući uspješnom povlačenju sredstava iz europskih fondova. Okrenuli smo se povijesnoj baštini, obnovili je i valorizirali te postali prepoznatljivi ne samo na turističkoj karti Hrvatske, već i svijeta. Europski novac uspješno koristimo i za razvoj obrazovanja i gospodarstva kroz projekte studenskog kampusa Palacin i uređenja Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, a upravo nam je Ministarstvo regionalnog razvoja snažan oslonac u svemu tome.“,  kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Uz brojne sudionike na svečanosti otvorenja nazočili su ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar rada i mirovinskog sustava Marin Pavić, Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, voditelj predstavništva Europske komisije u RH Branko Baričević, gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk.

 

Ministrica Gabrijela Žalac istaknula je kako je cilj Dana regionalnog razvoja pridonijeti što većem povlačenju sredstava Europske unije kroz dijalog i suradnju niza dionika, a u  okviru programa potpisani su i sporazumi o suradnji s regionalnim koordinatorima.

Sudionici konferencije imali su priliku poslušati prezentaciju o gradskim i županijskim projektima, a za ovu prigodu snimljen je i promotivni film koji prikazuje ostvarene europske projekte.

Tijekom svog izlaganja pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika  Matija Bumbak  istaknuo kako je Šibenik doživio uzlet upravo zahvaljujući nizu europskih projekata, prvenstveno revitalizaciji tvrđava.

 

U sklopu Dana regionalnog razvoja i fondova EU zadnji dan konferencije na tvrđavi sv. Mihovila održan je Sajam EU mogućnosti, predstavljanje uspješnih lokalnih EU projekata, predstavljanje nositelja oznake HOP i EU kvalitete.  

Promotivni film o šibenskim projektima koje je, u povodu Dana regionalnog razvoja, izradilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije pogledajte na linku

 

Izvor: sibenik.hr

Galerija

Održana konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova Održana konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova Održana konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova Održana konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova Održana konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova Održana konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova Održana konferencija Dani regionalnog razvoja i EU fondova

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više