Održan sastanak o daljnjim izazovima projekta ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija''

Sastanak operativnog tima za provođenje projekta 'Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija' održao se 21. studenoga u prostorijama Regionalne agencije DUNEA.

Nazočne je pozdravila Renata Glunčić, viša stručna suradnica Regionalne agencije DUNEA, koja administrativno i operativno provodi projekt, te je partnerima predstavila daljnje korake u provedbi projekta u kojem se zahtjevni infrastrukturni radovi privode kraju.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Sveučilišta u Dubrovniku, Hrvatskog restauratorskog zavoda - Dubrovnik, Općine Smokvica, Mljet i Dubrovačko primorje, te putnička agencija Dominium travel. 

Nakon održane prezentacije o provedbi, financijama projekta te izvještavanju i aktivnostima komunikacije i vidljivosti partneri su razgovarali o tijeku projekta, izazovima i rješenjima.

Projektom su obuhvaćena područja Korčule, Dubrovačkog primorja i Mljeta, koji će nakon odrađenih aktivnosti biti bogatiji za novu kulturno-turističku ponudu povezanu u jedinstveni turistički proizvod pod nazivom 'Putevima prošlosti'.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a uz navedene partnere, na projektu još sudjeljuju Grad Korčula i Korčulanska razvojna agencija KORA, te Obrt za restauriranje namještaja Depolo. Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, od čega ukupni prihvatljivi troškovi iznose 32.645.708,48 kuna, a iznos bespovratnih sredstva je 27.748.345,48 kuna. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Izvor: http://www.dunea.hr/novosti/824-odrzan-sastanak-o-daljnjim-izazovima-projekta-ruralna-poucna-kulturno-etnografska-turisticka-atrakcija

Galerija

Održan sastanak o daljnjim izazovima projekta ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija'' Održan sastanak o daljnjim izazovima projekta ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija'' Održan sastanak o daljnjim izazovima projekta ''Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija''

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više