Održan prvi radni sastanak za organizaciju Sajma kamena i drva

U ponedjeljak 18. siječnja 2016. godine održan je prvi radni sastanak za organizaciju "Sajma kamena i drva". Sastanak se održao u Gradskoj vijećnici u Korčuli, a domaćini sastanka bili su Grad Korčula i agencija KORA.

Sajam kamena i drva će se organizirati u sklopu provedbe projekta "Grad Korčula prijatelj poduzetnika". Osnovni cilj sajma je promocija poduzetnika koji se u svome poslu bave obradom navedenih materija, a njegova dodana vrijednost je brendiranje otoka Korčule kao povijesnog centra kamenoklesarstva i drvene brodogradnje. Sajam kamena i drva će se održati 02. i 03. srpnja 2016. godine u Korčuli.

Kamen i drvo su osnovni materijali izraženi u ovom podneblju i uvelike su definirali način života Korčulana. Povijest i tradiciju Grada i otoka Korčule utemeljili su vrsni brodograditelji i klesari, koji su obradom drva i kamena stvarali umjetnička djela. Nažalost, korčulanska tradicija i umijeće obrade kamena i drva su u posljednje vrijeme zapostavljeni. Tradiciju i umijeće korčulanskih poduzetnika koji se bave obradom drva i kamena ovim ćemo sajmom promovirati domaćem stanovništvu i turistima. 

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris, predstavnici agencije KORA, direktori svih turističkih zajednica otoka Korčule (Grada Korčule, Lumbarde, Smokvice, Blata i Vele Luke), predstavnici Udruženja obrtnika Korčula-Lastovo te poduzetnici iz sektora obrade kamena i drva. Na sastanku su dogovorene prve aktivnosti za pripremu i promociju sajma. Definiran je koncept sajma te preliminarni popis poduzetnika koje će biti pozvani da se na njemu predstave. Turističke zajednice otoka Korčule će dati veliki doprinos organizaciji sajma. Radit će na promociji te pozvati najistaknutije umjetnike i udruge sa svog područja da se pridruže sajmu i tako povećaju njegovu atraktivnost.

Nadamo se da će sajam ostvariti uspjeh te da će postati tradicionalan.

Projekt „Grad Korčula prijatelj poduzetnika“ je u 100%-tnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda - Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Nositelj projekta je Grad Korčula, a partneri su KORA d.o.o. i Poduzetnički centar Pakrac. Proračun projekta je 296.961, 00 HRK.

Galerija

Održan prvi radni sastanak za organizaciju Sajma kamena i drva Održan prvi radni sastanak za organizaciju Sajma kamena i drva Održan prvi radni sastanak za organizaciju Sajma kamena i drva Održan prvi radni sastanak za organizaciju Sajma kamena i drva

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više