Odobreno 5 milijuna kuna za revitalizaciju utvrda grada Korčule!

Projektni prijedlog Grada Korčule "Revitalizacija obrambenih utvrda grada Korčule" uspješno je prošao fazu provjere prihvatljivosti izdataka kojom su odobrena bespovratna sredstva za provedbu projekta u iznosu od 5.256.187,40 HRK. Od ukupne vrijednosti projekta, 4.204.949,92 HRK bespovratnih sredstava osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj - OP Konkurentnost i kohezija, dok će Grad Korčula sudjelovati u iznosu od 1.051.237,48 HRK. 

Temelj projekta je izrada projektne dokumentacije za revitalizaciju utvrda i kula na južnom obrambenom zidu povijesne jezgre grada Korčule koji sve elemente povezuje u jedinstveni turistički proizvod. Projektom dokumentacijom obuhvatit će se revitalizacija kula Revelin, Svih svetih, Male i Velike Kneževe kule te ljetne pozornice i Kneževog dvora koje će biti povezane u jednu cjelinu uređenim ophodom. Unutar projekta uključena je i revitalizacija utvrde Forteca i bastiona. Osim toga, obnova uključuje i izradu muzeoloških programa za sve navedene kule. 

 

Foto: Tonči Bernetić 

Galerija

Odobreno 5 milijuna kuna za revitalizaciju utvrda grada Korčule!

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više