Odobrena sredstva za uređenje Doma kulture u Korčuli!

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je odobrilo za financiranje projekt "Druga faza obnove Doma kulture" kojeg su agencija KORA i Grad Korčula prijavili na natječaj iz Programa razvoja otoka 2017.

Ukupna vrijednost projekta je 1.748.142,76 HRK, a MRRFEU će ga sufinancirati sa 850.000,00 HRK. Projekt se odnosi na grube građevinske radove tj. radove demontaže i rušenja te zidarske, betonske i zemljane radove. 

Predviđena je izgradnja tri višenamjenska prostora te postavljanje lifta kako bi se omogućio pristup slabo pokretnim i nepokretnim osobama te majkama s malom djecom u kolicima.

Zgrada „Liburna“ u posljednjih 70 godina, od kada je izgrađena kao Dom kulture, odigrala je značajnu ulogu u društvenom životu Grada Korčule u kojoj su se održavali maturalni plesovi, maškare, svečani plesovi, koncerti, izložbe i drugi društveni događaji. U zgradi Doma kulture trenutno se nalazi Gradska knjižnica Ivan Vidali i Centar za kulturu Korčula u sklopu kojeg je kongresna kino dvorana raspoloživog kapaciteta 400 osoba. Međutim veći dio zgrade već je desetak godina u derutnom stanju i van funkcije. Realizacijom ovog projekta, grad Korčula će napokon dobiti prostore za društvena zbivanja kakvog zaslužuje.

Odluku o odabiru projekata možete vidjeti OVDJE. 

"Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije."

Galerija

Odobrena sredstva za uređenje Doma kulture u Korčuli!

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više