Objavljeni rezultati natječaja za otočne udruge

Ekološko ronilački klub Korčula i KUD Moreška su prošli na natječaju MRRFEU-a za dodjelu potpora otočnim udrugama! Na ovogodišnji natječaj za dodjelu financijskih potpora prijavilo se 56 otočnih udruga, a nakon što je stručno Povjerenstvo procijenilo kvalitetu projekata odabrano je njih 21.

KUD Moreška je povukao 15.000,00 kn za projekt "Korčulanska barokna Moreška", a Ekološko ronilački klub Korčula 10.000,00 kn za projekt "Škola za obuku ronilaca za ronjenje sa autonomnom ronilačkom opremom - Korčula 2015". 

Godišnje potpore otočnim udrugama dodjeljuju se za projekte koji donose nove ideje, modele razvoja i načine rješavanja postojećih problema vezanih za održivi razvoj hrvatskih otoka.  Svaka udruga koja ima sjedište na otocima, te čija je djelatnost usmjerena na razvoj lokalne zajednice, ima pravo prijaviti jedan projekt na natječaj koji Ministarstvo objavljuje godišnje.

Potpore se dodjeljuju sljedećim udrugama: Udruga za zaštitu prirode i okoliša, te promicanje održivog razvoja „Argonauta“ (Murter), Športsko ribolovni klub „Botnica“ (Prvić Luka), Udruga roditelja i djece „Bodulići“ ( Zlarin), Ekološka udruga Žir (Žirje), Udruga za promicanje kulture i umjetnosti „Dobre Dobričević“ (Lastovo), Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Cvitić“ (Vela Luka), Moreška – Kulturno umjetničko društvo Korčula (Korčula), Ekološko ronilački klub „Korčula“ (Korčula), Ženska klapa „Nava“ (Orebić), Udruga „Zemlja za nas“ (Nerežišće), Udruga za zaštitu imovine, života i dobara na otoku „Otočka služba spašavanja Drvenik Mali“ (Drvenik Mali), Udruga za razvoj društvene odgovornosti, očuvanja tradicije i poboljšanja uvjeta života na otocima „Održivi otok“ (Jelsa), Međunarodno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju (Stari Grad), Anatomija otoka – Centar za istraživanje i razvoj (Vis), Plavi svijet Vis (Gornji Rukavac,Vis), Udruga „Sol“ (Olib), Jedriličarski klub „Guc“ (Sali), Društvo „Naša djeca Cres“ (Cres), Hrvatsko bioetičko društvo (Mali Lošinj), Udruga invalida kvarnerskih otoka (Punat), te Udruga za djecu i mlade „Kocka“ (Rab).
 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je od 2012. godine ukupno 1.341.000 kuna potpora otočnim udrugama za 92 projekta na hrvatskim otocima, a odlukom potpredsjednika Vlade i ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Branka Grčića u 2015. godini odabran je 21 projekt ukupne vrijednosti 294.500 kuna.

Odluku o odabiru projekata kojima se dodjeljuju potpore možete vidjeti OVDJE.

Galerija

Objavljeni rezultati natječaja za otočne udruge

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više