Objaviljen Pravilnik o provedbi Podmjere 6.4.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Pravilnik o provedbi Podmjere 6.4. "Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti" unutar Mjere M06 "Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Cilj Podmjere je ulaganje u nepoljoprivredne aktivnosti koje će pomoći poboljšanju ekonomskog stanja poljoprivrednih gospodarstava.
Ulaganja se mogu odnositi na turizam, prodaju i preradu vlastitih proizvoda, tradicijske obrte, radionice za popravak poljoprivrednih strojeva, veterinarske usluge i sl.


Ulaganja u turizam odnose se na:

  • Ulaganja u turističke usluge poljoprivrednih gospodarstava, posebno OPG-a (prodaja i kušaona vina, smještaj i apartmanski smještaj, kuće za odmor, kampovi, sport i rekreacija i sl.)
  • Ulaganja u hotele, kampove i druge oblike smještaja i svih turističkih sadržaja
  • Turistički sadržaji vezani za planinarstvo, biciklizam, avanturistički turizam, zdravstveni turizam, edukaciju i sl.
Korisnici:
  • Sva poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava
  • Fizičke osobe nositelji ili članovi poljoprivrednih gospodarstava
Prihvatljivi troškovi: izgradnja, rekonstrukcija, opremanje i opći troškovi do 10% 

Uvjeti prihvatljivosti:
  • Naselje do 5000 stanovnika
  • Sjedište poljoprivrednog gospodarstva i ulaganje moraju biti u istoj općini ili gradu
  • Poljoprivredno gospodarstvo mora imati minimalnu ekonomsku veličinu 2000 EUR
  • Poljoprivredno gospodarstvo mora biti upisano u Upisnik najmanje godinu dana prije prijave, prijavitelj se mora registrirati za turističku djelatnost prije zadnje isplate bespovratnih sredstava
Iznos potpore: 70% od ukupno prihvatljivih troškova. Najniži iznos potpore po korisniku iznosi 3.500 eura, dok je najviši iznos potpore po korisniku 200.000 eura.


Pravilnik za Podmjeru 6.4. možete pronaći ovdje.

Galerija

Objaviljen Pravilnik o provedbi Podmjere 6.4.

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više