Obavijest o susretu udruga Dubrovačko-neretvanske županije

Udruga Novi otok i zadruga Novi otok u suradnji sa općinom Vela Luka organizira SUSRET UDRUGA DUBROVAČKO NERTVANSKE ŽUPANIJE "ŽIVJETI SA SUNCEM" 09.12.2016. U VELA LUCI. Susret će se odvijati u dvorani hotela Korkyra u vremenu od 9,30 do 16,00.  Susret je osmišljen kao cjelodnevno druženje, predstavljanje svake udruge, predavanja predavača gosta, širenje dobre prakse , poticanje na širenje uspješnih projekata i ideja, umrežavanje mladih i razmjena informacija.

U 17,00 simbolično će se otvorit TREĆA EKO KNJIŽNICA IGRAČAKA U VELA LUCI i bit će izloženi dječji crteži koje su nacrtala djeca dječjih vrtića Vela Luke i Blata povodom natječaja organiziranog za Prvi energetski dan u Vela Luci.

Na susretu će udruga i zadruga predstaviti svoj dosadašnji rad, predstavit će svaka od prijavljenih udruga svoje dosadašnje rezultate i probleme na koje nailaze u aktivnostima. Na susretu će predavači iz EKOLOŠKE UDRUGE KRKA IZ KNINA I UDRUGE MLADI U EU IZ ŠIBENIKA predstaviti svoje najuspješnije projekte. Cilj susreta je osim upoznavanje svih udruga iz županije, stvaranje sinergije radi daljnjeg bavljenja aktivnostima iz istog područja, pokazivanje dobre prakse, širenje i umrežavanje uspjelih projekata.

Projekt EKO KNJIŽNICA IGRAČAKA se radi u suradnji sa Ekološkom udrugom Krka iz Knina gdje je otvorena prva EKO KNJIŽNICA IGRAČAKA prije 3 godine na veselje i zadovoljstvo djece i roditelja. Druga je otvorena u Zagrebu, prije dvije godine. Ideja i cilj partnera na projektu je širenje ovog projekta po otoku, županiji i cijeloj Hrvatskoj.

Za vrijeme trajanja projekta djeca/roditelji će besplatno moći iznajmiti igračke. Knjižnica će imati osim poklonjenih igračaka i nove ekološke igračke te društvene igre, slikovnice, edukativne igre, a nadopunjavat ćemo je prema željama djece. Osim posuđivanja roditelje i djecu i dalje će se poticati da igračke kojima se više ne igraju doniraju knjižnici igračaka da ih ne bacaju, odnosno da doniranje knjižnicu, oni recikliraju. Kod svog prvog dolaska u knjižnicu dijete će se učlaniti, upisnina je prva poklonjena igračka a dijete odmah postaje član, dobije ČLANSKU ISKAZNICU i može posuditi dvije igračke na 30 dana.

 

Galerija

Obavijest o susretu udruga Dubrovačko-neretvanske županije

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više