Nova referenca agencije KORA

Općina Lumbarda je prošla na najtečaju iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. - 2020. i odobreno joj je 137.500,00 HRK za izradu Izmjena i dopuna Prostornog plana. KORA d.o.o. je izvršila konzultantsku uslugu za Općinu Lumbarda i prijavila je na navedeni natječaj.

Općini Lumbarda je odobreno 100% ukupnih troškova izrade navedenog strateškog dokumenta. Ostvarila je 55 bodova što je i najveći ostvareni broj bodova na natječaju.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem konačnih odluka o dodjeli sredstava za projekte iz operacije 7.1.1. "Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave" iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.  Korisnici ove operacije su općine i gradovi do 10.000 stanovnika, kojima se sufinancira do 100% ukupno prihvatljivih troškova, od 5.000 do 70.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Prihvatljiva ulaganja se odnose na izradu ili izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja općine ili grada, Strateškog razvojnog programa općine ili grada, Strateških planova razvoja pojedinih gospodarskih sektora (poljoprivreda, ribarstvo, šumarstvo, industrija, turizam, trgovina, promet, obrtništvo, građevinarstvo, informatika, energija). Konačne odluke o dodjeli sredstava dodijelit će se za 240 jedinica lokalne samouprave u iznosu potpore od 20.993.191,59 kuna, dok će se za one jedinice lokalne samouprave koje se na konačnoj rang listi nalaze „ispod crte“ izdati konačne odluke o odbijanju uslijed nedostatka sredstava.

Rang listu možete pogledati OVDJE.

 

Galerija

Nova referenca agencije KORA

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više