Najavljena nacionalna kampanja „Biciklom na posao“

Udruga Sindikat biciklista, zajedno s ministrom gospodarstva Tomislavom Panenićem i ministrom zaštite okoliša i prirode Slavenom Dobrovićem, najavila je najveću nacionalnu kampanju „Biciklom na posao“. Moto kampanje je «Život je prekratak za gužve», a cilj je pokazati kako se korištenjem ovog ekološkog sredstva u dolasku na posao može štedjeti i vrijeme i novac. Za sudjelovanje u kampanji dovoljno je registrirati se na stranici www.biciklomnaposao.hr i upisati svoje odvožene kilometre.
„Biciklom na posao“ nastavak je prošlogodišnje kampanje koja se održala na području Zagreba i u kojoj je sudjelovalo gotovo 500 tvrtki i organizacija te više od 4.000 ljudi. Iako kampanja još nije službeno počela, broj prijavljenih organizacija već je dvostruko veći nego prošle godine.

Borba protiv klimatskih promjena globalni je imperativ. Pariškim sporazumom cilj je osigurati smanjenje emisija CO2 i ograničiti rast globalne temperature. Upravo iz sektora prometa dolazi oko 25% emisija CO2. Zato se provode brojni projekti smanjenja emisija te se, među ostalim, sufinanciraju i projekti u javnom transportu, kupnja električnih i hibridnih vozila, uspostava javnog prijevoza električnim biciklima te se potiču alternativni načini prijevoza. Među njima je i prijevoz biciklima, posebice u urbanim sredinama u kojima je i onečišćenje zraka od prometa najveće.

Ostatak teksta o najavljenoj nacionalnoj kampanji možete pogledati OVDJE.
 

Galerija

Najavljena nacionalna kampanja „Biciklom na posao“

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više