MRRFEU sufinancira uređenje Prolaza Tri sulara

MRRFEU je odobrilo za financiranje projekt "Komunalna infrastruktura Prolaza Tri sulara" kojeg su agencija KORA i Grad Korčula prijavili na natječaj iz Programa razvoja otoka 2016.

Ukupna vrijednost projekta je procijenjena na 826.764,95 HRK, a MRRFEU će ga sufinancirati sa 480.000,00 HRK. Projekt uključuje obnovu vodoopskrbnog cjevovoda, fekalnog kolektora i sustava oborinske odvodnje te popločanje ulice i izgradnju rampe za invalide.

Prolaz Tri sulara je jedna od prometnijih pješačkih ulica u užem centru grada Korčule sa značajnim brojem poslovnih prostora. Infrastrukturi koja prolazi ulicom potrebna je hitna obnova jer u ulici često dolazi do poplava i izbijanja otpadnih voda. Ovim bi se projektom ti problemi trebali riješiti.

KORA i Grad Korčula su osim ovog projekta prijavili i projekt "Modernizacija javne rasvjete na području Grada Korčule". Ovaj projekt nije odobren za financiranje, ali je treći na rezervnoj listi. Iz tog razloga postoji šansa da se dio sredstava oslobodi i za provedbu ovog projekta.

Odluku o odabiru projekata možete vidjeti OVDJE.

Rezervnu listu projekata možete vidjeti OVDJE.

Galerija

MRRFEU sufinancira uređenje Prolaza Tri sulara

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više