Ministru Tomislavu Tolušiću predstavljeni EU projekti DNŽ

Tijekom posjete Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ministru regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislavu Tolušiću i suradnicima na radnom sastanku predstavljeni su EU projekti Dubrovačko-neretvanske županije. Radni sastanak održan je 12. svibnja 2016. sa županom Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnikom Andrijom Fabrisem, gradonačelnicima i načelnicima općina  s područja Dubrovačko-neretvanske županije, te predstavnicima tri razvojne agencije- DUNEA-e, DURA-e i KORA-e.

Na početku sastanka župan je prezentirao razvojne mogućnosti DNŽ te strateški bitne projekte. Također, razgovaralo se i o nizu kandidiranih projekata iz brojnih općina i gradova te o radu razvojnih agencija Dubrovačko-neretvanske županije.

Ministar Tolušić istaknuo je da DNŽ ima stotinu projekata s potrebnom dokumentacijom vrijednih oko milijardu eura te da je to 10 posto od svih predviđenih sredstava iz EU fondova za Hrvatsku do 2020. godine. Naglasio je projekte Zračne luke Dubrovnik, Pelješkog mosta, Centra za kompetenciju i Studentskog doma u Čokolinu vrijednog 150 milijuna kuna te niz projekata obnove kulturne i spomeničke baštine na području Dubrovnika, Korčule, Stona i Primorja.

Gradonačelnik Andrija Fabris ukazao je na potrebu povezivanja zapadnog dijela poluotoka Pelješca kvalitetnom prometnicom sa Pelješkim mostom kao važnog elementa za brži gospodarski razvoj otoka Korčule i općine Orebić.

Župan je sastanak nazvao uspješnim i korisnim jer su predstavnici općina i gradova iz županije s ministrom razgovarali o njima bitnim projektima za koje mogu privući sredstva iz fondova EU, te izrazio zadovoljstvo uspostavljenom koordinacijom nacionalne i regionalne razine, kao i partnerskim pristupom ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislava Tolušića.

Galerija

Ministru Tomislavu Tolušiću predstavljeni EU projekti DNŽ Ministru Tomislavu Tolušiću predstavljeni EU projekti DNŽ Ministru Tomislavu Tolušiću predstavljeni EU projekti DNŽ

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više