Kreće novi krug prijava za subvencionirane kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je Oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita. Zahtjevi će se početi zaprimati od 28. rujna 2020. godine. Zaprimljeni zahtjevi razmatrati će se prema vremenu zaprimanja potpunih zahtjeva u APN-u, a odobravat će se do utroška planiranih sredstava.

  • Moći će se prijaviti svi mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću.
  • Subvencioniranje kredita odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti
  • Rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina.
  • Visina subvencije ovisit će o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje, odnosno gradi, te će se kretati od 30 do 51 posto iznosa rate kredita.

Sve informacije o načinu prijave kao i potrebne dokumente možete pronaći na internetskim stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Izvor: https://mgipu.gov.hr/

Galerija

Kreće novi krug prijava za subvencionirane kredite

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više