KORA povukla sredstva MRRFEU-a za Grad Korčulu i Općinu Lumbarda

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je objavilo rezultate natječaja iz Programa za razvoj jadranskih otoka.

KORA je pripremila projektne prijave za 2 odobrena projekta: 

  • "Uređenje Gradskog parka u Korčuli" za Grad Korčulu (ukupna vrijednost projekta 372.862,40 kn )
  • "Pješačka staza Lumbarda - Korčula" za Općinu Lumbarda (ukupna vrijednost projekta 990.000,00 kn)

Projekt "Rekonstrukcija Gradskog muzeja Korčula - faza I" ukupne vrijednosti 1.985.183,00 kn na žalost nije prošao na natječaju. 

Projekt "Uređenje Gradskog parka u Korčuli" uključuje modernizaciju javne rasvjete na području parka te uređenje dječjeg igrališta. Gradski park je najveća uređena zelena površina u centru Grada Korčule. Rezultat projekta će biti modernizacija ukupno 18 rasvjetnih tijela te uređenje 130 m2 dječjeg igrališta. Gradski park je popularan među stanovnicima svih uzrasta za šetnju i odmor, a tijekom turističke sezone i među turistima. Partner na projektu je agencija KORA koja će se brinuti za provedbu u skladu s pravilima MRRFEU-a i pripremati periodična izvješća. MRRFEU sufinancira ovaj projekt sa 298.290,00 kn. 

Projekt "Pješačka staza Lumbarda - Korčula" povezuje Lumbardu i Korčulu i doprinosi boljoj suradnji između dvije jedinice lokalne samouprave. Lumbarda i Korčula su udaljeni oko 5 km, a teren između njih je blag (bez većih strmina). Iz tog razloga velik broj rekreativaca, djece, umirovljenika i turista pješači od jednog do drugog naselja. S obzirom da ne postoji uređena pješačka staza svi oni hodaju po cesti. Dozvoljena brzina vožnje na ovoj cesti s mnogo zavoja je 60 km/h što predstavlja opasnost za pješake i vozače. Očekivani rezultati ovog projekta su 1350 m izgrađene pješačke staze s asfaltbetonskom podlogom te postavljena signalizacija u mjestima Lumbarda i Korčula. Partner na projektu je agencija KORA koja će se brinuti za provedbu u skladu s pravilima MRRFEU-a i pripremati periodična izvješća. MRRFEU sufinancira ovaj projekt sa 768.240,00 kn

 

Sredstva MRRFEU-a potrebno je potrošiti do 01. prosinca 2015. godine, a sredstva kojima JLS sufinancira projekt mogu se trošiti do ožujka 2016. godine.

 

 

 

 

 

Galerija

KORA povukla sredstva MRRFEU-a za Grad Korčulu i Općinu Lumbarda

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više