Javni poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je javni poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod za 2023. godinu.

Projekt označavanja otočnih proizvoda „Hrvatski otočni proizvod“ započeo je 2007. godine s ciljem poticanja proizvodnje izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda. 
Oznaka se dodjeljuje otočnim proizvodima i nematerijalnom dobru u svrhu očuvanja otočne tradicije i identiteta, na temelju podnesenog zahtjeva za otočni proizvod koji udovoljava uvjetima i kriterijima utvrđenima Pravilnikom i javnim pozivom.
Grupe otočnih proizvoda za koje se dodjeljuje oznaka Hrvatski otočni proizvod su prehrambeni proizvodi, pića, kemijski proizvodi, primijenjena umjetnost i dizajn te nematerijalno dobro. Rješenje o dodjeli oznake izdaje se na temelju prijedloga stručnog povjerenstva na rok od 5 godina.

Pozivaju se svi kojima uskoro istječu ili su istekli ugovori o dodjeli prava na označavanje, kao i svi ostali zainteresirani otočni subjekti, da se prijave na ovaj poziv. 

Zahtjevi se zaprimaju do 31. kolovoza 2023.

Javni poziv i potrebnu dokumentaciju za prijavu možete preuzeti na poveznici.

Galerija

Javni poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više