HACKATHON DUBROVNIK 2016

DURA (Razvojna agencija Grada Dubrovnika) poziva vas na "CityOS Smart City Startup Conference", niz događanja koji će okupiti najpoznatije svjetske stručnjake u području pametnih gradova te zajedno s lokalnim entuzijastima razviti "smart city" startape koji će pomoću najnovije tehnologije riješiti izazove svojih gradova.

CityOS Smart City Startups event započinje 09. travnja 2016. g. s konferencijom o pametnim gradovima gdje ćemo imati priliku slušati vrhunske stručnjake, saznati kakva su njihova iskustva i razgovarati o najnovijoj tehnologiji, najboljim praksama i uspješnim implementacijama pametnih gradova u svijetu. Govornici su također mladi ljudi, osnivači startupa i pokretači svijeta IoT-a i tehologije pametnih gradova. 

Dan nakon konferencije, 10. travnja, kreće se s nizom radionica koje će pružiti tzv "Zero to Hero" intenzivan trening u korištenju najnovijih tehnologija potrebnih za izradu aplikacija za pametne gradove. U samo jedan dan polaznici će imati priliku kroz praktične primjere naučiti sve od osnova do izrade prve funkcionalne smart city aplikacije. Radionice će pokrivati zadnju dostupnu i buduću tehnologiju od autonomnih bespilotnih letjelica i hidroponike do robotike i izrade IoT uređaja.

Cijeli događaj završava 15.-17. travnja s 48-satnim hackathon-om na kojem će inženjeri, programeri, stvaratelji, arhitekti, dizajneri i svi ostali moći primijeniti prikupljeno znanje i zajednički izraditi najbolja rješenja za svoj grad koristeći IoT tehnologiju. Kao rezultat hackathona možemo očekivati mnoštvo funkcionalnih aplikacija i uređaja, a timovi će svoja rješenja predstavljati u nedjelju pred stručnim žirijem koji će proglasiti prva tri pobjednička mjesta.

Nagrade su:

Prvo mjesto – 10.000,00 kn                                                                                                                                                    

Drugo mjesto – 7.000,00 kn                                                                                                                                                    

Treće mjesto – 5.000,00 kn

Pobjednički timovi će također moći nastaviti razvoj svoje ideje u sklopu Smart Dubrovnik CityOS laboratorija, koji djeluje u okviru durinog poduzetničkog inkubatora "Tvornica Ideja", nakon čega će se otvoriti i mogućnost testiranja proizvoda u Dubrovniku. U trajanju hackathona za sve natjecatelje je osiguran pristup IoT opremi, računalima za razvoj mobilnih aplikacija, pomoć mentora, hrana, piće i sve ostalo što bi mogli trebati. 

Detaljni program, video i način prijave za konferenciju, radionice i hackathon pogledajte OVDJE.

Prošle godine DURA zajedno s CityOS timom je organizirala prvu Smart City konferenciju, radionice i hackathon s ciljem promocije "Smart City" koncepta među programerima, inžinjerima, hakerima te gradskim službenicima. Ovaj jedinstveni pristup urodio je plodom te su osnovana dva nova startup-a i implementirana 4 Smart City projekta – turistička aplikacija uz korištenje iBeacon tehnologije, aplikacija za traženje i plaćanje slobodnog parkinga, automatski sustav navodnjavanja baziran na senzorima za detekciju vlage u zemlji i solarne klupe s mogućnošću punjenja manjih električnih uređaja poput mobitela i tableta. 

Ponosni na prošlogodišnje rezultate pozivaju sve zainteresirane programere, inženjere i hakere, da im se pridružie i ove godine i kažu I´M IN! 

Više informacija možete dobiti putem telefona 099 5361 271 ili e-mailom: hackathon@dura.hr

 

Galerija

HACKATHON DUBROVNIK 2016

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više