Godišnji program natječaja FZOEU-a

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je godišnji program raspisivanja javnih poziva i natječaja u 2015. godini.

Za Grad Korčulu je zanimljiv natječaj za izradu projektne dokumentacije za obnovu javne rasvjete. To je idući korak nakon provedenog energetskog pregleda javne rasvjete. Ukoliko izrada projektne dokumentacije bude gotova do polovice godine postoji mogućnost da se Grad Korčula u istoj godini prijavi i na natječaj za rekonstrukciju javne rasvjete.

Zanimljiv je i program obnove obiteljskih kuća kojim se sufinanciraju mjere energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama te sustavi obnovljivih izvora energije. Na natječaj se javljaju gradovi i općine koji nakon što prođu na natječaju raspisuju natječaj za kućanstva.

U travnju će ponovno biti raspisan natječaj za izradu projektne dokumentacije i izgradnju reciklažnih dvorišta. Ukoliko Grad Korčula do tad odredi česticu zemlje na kojoj će se graditi reciklažno dvorište bit će u mogućnosti prijaviti se i na ovaj natječaj.

U veljači se očekuje raspisivanje natječaja za projekte obnove i zaštite nacionalnih parkova i parkova prirode. Prijavitelj na ovaj natječaj može biti javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima. Dobar kandidat za ovaj natječaj je naša park šuma Hober.

Sektor energetske učinkovitosti raspisuje natječaje za provedbu nacionalnih energetskih programa (javna rasvjeta i energetska učinkovitost u proizvodnim procesima), provedbu energetskih pregleda i demonstracijskih aktivnosti, poticanje korištenja obnovljivih izvora energije, poticanje održive gradnje, poticanje čistijeg transporta, poticanje obrazovnih, istraživačkih i razvojnih aktivnosti u području energetske učinkovitosti, obnovu višestambenih zgrada te za obnovu obiteljskih kuća.

Sektor zaštite okoliša raspisuje natječaje za poticanje izbjegavanja i smanjenja nastajanja otpada, oporabu otpada i iskorištavanje vrijednih svojstava otpada, zaštitu i očuvanje biološke raznolikosti, poticanje održivog razvoja ruralnog prostora, poticanje obrazovnih istraživačkih i razvojnih studija programa i projekata u području zaštite okoliša i prirode te provedbu ostalih projekata i programa zaštite okoliša.

Među dokumentima ovog članka možete vidjeti popis svih natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Dokumenti

Galerija

Godišnji program natječaja FZOEU-a

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više