ERK KORČULA DOBITNIK SREDSTAVA NATJEČAJA

S ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja, INA je 2014. pokrenula program Zeleni pojas u sklopu kojeg je na suradnju pozvala nevladine udruge i edukativne ustanove kako bi zajedničkim snagama pridonijeli očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama. Kroz ovaj program INA sufinancira ekološke projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša i prirode.

Na ovogodišnji natječaj pristigle su rekordne 222 prijave, a pobjednički projekti odabrani su temeljem jasno definiranih kriterija od kojih su najvažniji bili pripremljenost i kvaliteta projekta, stupanj povoljnog utjecaja na okoliš, jasno definirana područja kojima bi se dala podrška, kao i mogućnost realizacije projekta putem zajedničkih akcija u suradnji s Ininim klubom volontera.

Nakon detaljnog vrednovanja projekata pristiglih na ovogodišnji natječaj Zeleni pojas, stručna komisija odabrala je 17 pobjedničkih ideja koje će biti provedene u nadolazećem razdoblju uz financijsku podršku Ine u ukupnom iznosu od 340.000 kuna te pomoć Ininog Kluba volontera.

 

Ekološko-ronilačkom klubu Korčula je odobreno 29 000 kn za projekt „Zeleni tim otoka Korčule“.  Sredstva su namjenjena za kupnju 5 kompleta autonomne ronilačke opreme (ronilačkih boca, kompezatora plovnosti, regulatora, konzola) koje bi koristili članovi kluba koji nisu u mogućnosti kupiti vlastitu ronilačku opremu. Također, planirano je provođenje ekoloških akcija čišćenja podmorja grada Korčule

Sve dobitnike ovog natječaja možete pogledati OVDJE.

Čestitamo ERK-u Korčula!

Galerija

ERK KORČULA DOBITNIK SREDSTAVA NATJEČAJA

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više