Ekološko ronilački klub “Korčula” dobio financijsku podršku za projekt “Škoji 2015.”

Projekt “Škoji 2015.” čiji je nositelj Ekološko ronilački klub “Korčula”, a partnerska organizacija Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. prošao je na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nakon provedenog natječaja i ocjene stručnog Povjerenstva, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je 294.500 kuna za projekte 18 otočnih udruga. Na ovogodišnji natječaj Ministarstva bilo je prijavljeno 48 projekata, a među odabranim je projekt “Škoji 2015.” čiji je nositelj Ekološko ronilački klub “Korčula”, a partnerska organizacija Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o.

Projekt je dobio financijsku potporu u iznosu od 20.000,00 kn, a obuhvaća obuku mladih ronioca o pružanju prve pomoći unesrećenim roniocima i provođenje eko akcija čišćenja podmorja. Provedba projekta će trajati 12 mjeseci doprinijet će održavanju čistoće mora kao osnovnog preduvjeta za kvalitetu življenja, očuvanje okoliša i razvoj turizma u Gradu Korčuli.

Ovo je druga financijska podrška koju je Ekološko ronilački klub “Korčula”ostvario u ovoj godini. Trenutno je u provedbi projekt “More naše plavo 2014.” za koji je klub, na natječaju “Naš doprinos zajednici” Zaklade “Kajo Dadić”, dobio 10.000,00 kn za čišćenje podmorja trajektnog pristaništa Dominče.

Galerija

Ekološko ronilački klub “Korčula” dobio financijsku podršku za projekt “Škoji 2015.”

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više