Dodjeljene stipendije mladim kuharima

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić dodjelili su stipendije Đuru Kraviću i Tihomiru Antunoviću, mladim kuharima s izvrsnim preporukama svojih profesora iz Ugostiteljskih škola Dubrovnik i Korčula. Stipendije se dodjeljuju u sklopu festivala vina Dubrovnik FestiWine.

Stipendije za usavršavanje znanja i sposobnosti u ugostiteljskoj struci dodjeljene su na temelju javnog natječaja pod nazivom „Dubrovnik FestiWine Challenge 2016“, kojeg je objavila Dubrovačko-neretvanska županija. Dobitnici će tijekom listopada stjecati iskustvo radeći s jednim od najpoznatijih hrvatskih chefova, gospodinom Zdravkom Tomšićem, u restoranu „Draga di Lovrana“ u Lovranu.

Župan Dobroslavić čestitao je mladim kuharima i poželio im puno uspjeha u nastavku njihove karijere. Također, izrazio je zadovoljstvo provedbom ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWinea te zahvalio partnerima, sponzorima i svim ostalima koji su sudjelovali u projektu.

Stipendija iznosi  35 tisuća kuna po kandidatu, a iz nje će se financirati troškovi mentorstva i resursa za rad na stručnom usavršavanju, smještaj, boravak i putni troškovi kandidata. Dio stipendije u iznosu od sedam tisuća kuna izravno će se uplatiti svakom od odabranih kandidata.

 

Izvor: Dubrovačko-neretvanska županija 

 

Galerija

Dodjeljene stipendije mladim kuharima

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više