Dodjela uvjerenja novim turističkim vodičima i voditeljima agencija

Danas, 10. ožujka 2020. godine, u vijećnici Grada Korčule, održana je dodjela stečenih uvjerenja o položenim edukacijama za turističke vodiče i voditelje turističkih poslovnica/agencija.

Edukacije je organizirala Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. kao partner na projektu K.K.061.1.01.0030 Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija (Putevima Prošlosti DNŽ), sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz kojeg se sufinancira i rekonstrukcija palače Ismaeli Gabrielis u kojoj je smješten Gradski Muzej Korčula.

Uz Dubrovačko-neretvansku županiju, koja je nositelj projekta, i Regionalnu agenciju DUNEA, koja operativno i administrativno provodi projekt, na projektu sudjeluje još 10 partnera: Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Sveučilište u Dubrovniku, Hrvatski restauratorski zavod – Dubrovnik, Općina Dubrovačko primorje, Smokvica i Mljet, Grad Korčula i Korčulanska razvojna agencija KORA te Obrt za restauriranje namještaja Depolo i putnička agencija Dominium Travel. Osim rekonstrukcije Gradskog muzeja Korčula, u sklopu projekta označene su pješačke staze Austrijski put i četiri tematske staze Babino polje, uređena je Zavičajna kuća Dubrovačkog primorja, gradi se Muzej zlata i srebra u Smokvici.

Spomenute edukacije provodila je Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira - Split od listopada do prosinca 2019. godine, a organizirane su u Korčuli i Dubrovniku. Projektom je predviđeno educiranje 30 novih vodiča i 30 voditelja turističkih poslovnica/agencija.

Zadovoljstvo nam je naglasiti da su svi polaznici uspješno završili edukacije za što su stekli licence odnosno uvjerenja koja im je danas uručio gradonačelnik Andrija Fabris.

Još jednom čestitamo svima na uspješnom završetku edukacija!

Galerija

Dodjela uvjerenja novim turističkim vodičima i voditeljima agencija Dodjela uvjerenja novim turističkim vodičima i voditeljima agencija

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama bazena Gojko Arneri na prvom katu.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških dokumenata –Poticanje Grada Korčule na...

Pročitajte više