Dječje igralište Korčula

U sklopu provedbe projekta “Uređenje gradskog parka u Korčuli” kojeg sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uređuje se dječje igralište. S obzirom da se dječje igralište nalazi u neposrednoj blizini stare gradske jezgre javljaju se dileme oko boje samog igrališta.

U nastavku pogledajte fotografije plave varijante i varijante u boji drva pa nam javite koja bi po vama bila primjerenija djeci i staroj gradskoj jezgri.

Slijedi komentar projektanta Marka Padovana iz tvrtke Tim Bolje.

“Obje varijante rješenja sastoje se od istih drvenih igrala, a razlikuju se u završnoj obradi. U jednoj varijanti igrala su u boji drva dok su u drugoj završno premazana lakom u boji.

Uobičajeno se vedrina dječjeg igrališta postiže šarenilom, raznobojnošću, što na ovakvoj lokaciji možda nije primjereno pa su ponuđena rješenja u prirodnom materijalu i ujednačenog izgleda.

Reduciranjem broja boja i njihovim promišljenim odabirom postiže se odmak od konfekcijskih igrališta iz kataloga. Biraju se drveni serijski proizvodi jer su provjereni i povoljni, ali se malom doradom (ujednačenim bojanjem) u drugoj varijanti postiže dojam unikata i ostvaruje se prepoznatljivi naglasak u prostoru. Kvalitetni sloj laka učinit će sprave otpornijima i dugovječnijima, osim što će ih učiniti prepoznatljivim i djeci privlačnijim.

Tome doprinosi i odabir lijevane podloge umjesto konfekcijskih modularnih kocki. Oblik lijevanog poda zadržava oblik podloge starog Bountyja i igrala se slobodno smještaju u već ranije definiranom i dobro prihvaćenom prostoru.

Usprkos ujednačenosti, odabrane boje su vedre čak i onda kad je tmurno. To su morska i nebeska plava, s detaljima sunčano žute.”

Ovdje pogledajte vizualizacije u prostoru obje varijante:

igraliste-korcula_panorama_web_drvo

igraliste-korcula_panorama_web_plavo

igraliste-korcula_web_drvo

igraliste-korcula_web_plavo

Komentare nam javite na info@korcula.hr

Galerija

Dječje igralište Korčula

KORA d.o.o.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge (KORA d.o.o.) započela je s radom 19.06.2013. godine.   Agencija je osnovana kao trgovačko društvo u vlasništvu Grada Korčule.   Poslovnica agencije KORA d.o.o. nalazi se u prostorijama zgrade gradske uprave, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, 20260 Korčula.   ... Glavne aktivnosti agencije KORA su: –Suradnja u pripremi strateških...

Pročitajte više